חוסר תום לב והטעייה בהסכם מכר

  • רכישת דירה על הנייר מקבלן
    אלה | 28/10/2010 14:57

    לפני כחצי שנה אני ובעלי רכשנו דירה מקבלן על הנייר (הבניין בשלבי בנייה ראשוניים שלב החנייה תת קרקעית). הגענו למשרד מכירות, נציג מכירות ניגש אלינו נתן לנו מספר הצעות, לבסוף נתן הצעה של דירת 4.5 חדרים בקומה א', לאחר מיכן אנו הרוכשים שאלנו את איש המכירות לאיזה כיוון פונה המרפסת , ואיש המכירות ניגש למודל הפיזי שעמד במשרד והראה לנו שהדירה שעליה הוא מדבר זו דירה שפונה לכיוון הצפון (כוון הפרק) הסכמנו שנגיע לחתום על החוזה עוד יומיים כאמור ואחר יומיים הגענו והפעם בליויו של אדם נוסף שהוא אבא של הרוכש, והוא שאל את איש המכירות לאיזה כיוון פונה הדירה ושוב המוכר הראה את הכיוון הצפוני שפונה לפארק. חתמנו על החוזה, והנה לאחר כחצי שנה במקה גילנו שהדירה שאותה רכשנו בפועל זו דירה שבכלל פונה לכיוון השני כיין דרום (והיא פונה לכביש) בחוזה לא כתובים הכיוונים ורק כתוב מספר דירה וקומה, חתמנו על תסריטים וגם בתסריט לא כתוב צפון דרום וחתימה על תסריט נעשתה בצורה מהירה נציג המכירות החתים אותנו מהר מהר ואפילו לא עלה בדעתנו שדבר כזה יכול לקרות במקרה כזה מה אפשר לעשות חוץ מלבטל את החוזה האם יש באפשרותנו לדרוש פיצוי בגין הטעיה או מרמה. תודה מראש על תשובתכם

    • חוסר תום לב והטעייה בהסכם מכר
      עו"ד טל רכניץ | 28/10/2010 18:58

      בהנחה שכל הפרטים אכן מדוייקים, הסיטואציה שאת מתארת, בהחלט עולה כדי הטעיה וחוסר תום לב. מומלץ ללכת לעו"ד בעל ניסיון בתחום, להציג בפניו את ההסכם, ולראות מה הסעדים העומדים לרשותכם והקבועים בהסכם. כיווני הדירה הינם פרט מהותי, המקנה בנסיבות מסויימות את האפשרות לבטל את הסכם המכר ו/או לדרוש פיצוי. פעם הבאה, מומלץ להיעזר בעו"ד בהסכם לרכישת דירה על מנת שיקפיד לעגן בהסכם בצורה מסודרת ומיקצועית את כל הפרטים שסוכמו.

      • כבר התייעצתי עם עו"ד ועו"ד אמר שהוא לא היה עולה
        אלה | 01/11/2010 08:59

        על מצג המטעה הזה שנוצר אני לא רוצה לבטל את החוזה אני רוצה לדרוש פיצוי על מה שנגרם לנו כמה להערכתך ניתן לדרוש פיצוי הדירה עלתה לנו מיליון מאתיים חמישים ש"ח תודה