איחוד וחלוקה של מגרש

  • הסכם שיתוף
    רונית | 28/10/2010 14:08

    אני רוצה לבנות בחצר הורי ומעוניינת לעשות הסכם שיתוף עמם, האם הסכם השיתוף מעגן את זכויותי בטאבו?(זו אדמת מנהל מהוונת) הבנק מוכן לתת משכנתא רק אם אמשכן את בית הורי, או שחלק היחסי יהיה רשום על שמי? האם נכון ללכת על הסכם שיתוף או פיצול מגרש?

    • איחוד וחלוקה של מגרש
      עו"ד טל רכניץ | 28/10/2010 18:52

      עדיף לערוך איחוד וחלוקה של המגרש (פיצול), כך שייווצרו 2 תתי חלקה, אך המדובר בתהליך קצת יותר מורכב. אם את רוצה לקבל משכנתא ולחוצה בזמן, עדיף לערוך הסכם שיתוף, לצרף לו תשריט שמודד ערך, לדווח עליו לרשויות המס, ולעירייה ולרשום הערה בטאבו בדבר הסכם השיתוף, כאמור. בשלב הבא, אם תרצי תוכלי לערוך איחוד וחלוקה של המגרש.