מעלית שבת

  • מעלית שבת
    אליאב | 27/10/2010 12:43

     המדובר בבניין של 8 דירות, 3 דירות הם דיירים דתיים.האם יש לדתיים זכות לדרוש מעלית שבת?אם כן על מי ההוצאה? ועד הבית או הדיירים.

    • מעלית שבת
      עו"ד טלי קסלר | 27/10/2010 13:11

      זו החלטה שצריכה להתקבל באסיפה של בעלי הדירות. צריך לבדוק אם יש לכך התייחסות בתקנון הבית המשותף שלכם. ועד הבית והדיירים זה אותו כיס. אם מדובר בעלות כספית משמעותית לא בטוח שניתן לחייב את כל הדיירים לשאת בעלות, גם אם יש רוב בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות. כאמור, צריך לבדוק את מסמכי הבית המשותף (התקנון הרשום בטאבו).

      • מעלית שבת
        סיגלית שאלתיאל, עו"ד | 28/10/2010 17:13

        ניתן להגיע להסכמה, כמובן אם הדבר אפשרי מבחינה טכנולוגית והיא: אם יש יותר ממעלית אחת בבנין, להפעיל רק אחת כמעלית שבת. או, להפעיל את המעלית כמעלית שבת בשעות (פחות או יותר) שבהן מתקיימות התפילות והשכנים הדתיים צריכים ללכת ו/או לחזור מבית הכנסת. ואז לכולם שבת...שלום

        • מעלית שבת "שעות הפעלה"
          גילה | 15/01/2014 09:08

          "או, להפעיל את המעלית כמעלית שבת בשעות (פחות או יותר) שבהן מתקיימות התפילות והשכנים הדתיים צריכים ללכת ו/או לחזור מבית הכנסת"
          האם ביתר השעות שומרי השבת נידונים להישאר בביתם? מה עם הנוער המעונין לצאת לפעילות בתנועת נוער? מה לגבי הזמנת אורחים? ועוד כהנה וכהנה