פינוי בינוי

  • פרויקט פינוי בינוי
    עינב | 26/10/2010 20:54

    שלום רב, הוריי גרים בוילה ביבנה ויושבים על שטח שבו עיריית יבנה מתכננת לבנות במסגרת תוכנית פינוי בינוי. משנת 2007!! לא מצליחה העירייה להגיע עם הוריי להסדר כספי הולם על מנת שיוכלו לפנות אותם. לאחרונה, החלטתי שברצוני לבנות בית על חלק מהשטח שלהם, והעירייה לא מאפשרת בשל פרוייקט זה. השאלה היא,לא אמור להיות איזשהו זמן סביר של משא ומתן?? האם לנצח יוכלו להקפיא להוריי תהליכי שיפוץ ו/או בנייה?? כפי שציינתי הפרויקט משנת 2007! תודה מראש, ויישר כוח על הפורום!.

    • פינוי בינוי
      עו"ד שרון עזרא | 27/10/2010 10:23

      העירייה צריכה לתת/לא לתת היתרי בנייה על סמך התב"ע הקיימת, ולא כאמצעי לחץ בגין אי הצלחת המו"מ (את צריכה לחשוב בינך ובין עצמך האם את מוכנה להשקיע כספים אם יש חשש שבבוא היום תידרשי להתפנות). אם מבלינה תכנונית עליה לתת היתר, והיא לא עושה כן, ייתכן שיש מקום להגשת הליך משפטי נגדה.

      • פינוי בינוי
        עינב | 27/10/2010 21:47

        ערב טוב, אני מצטערת שאני שואלת שנית, אך לא הצלחתי להבין. לעירייה יש תכנון בניה והיא אף פרסמה זאת בחוצות העיר. על זה אין עוררין. מבחינת התכנון של העיריה, השטח שעליו אני רוצה לבנות בית, עומד בדיוק במרכז מפת הבניה התכנונית. ולכן העיריה לא נותנת היתר בנייה. בשנת 2007 זה היה הגיוני. אך חלפו 3 שנים! השאלה, האם אין זמן מקסימלי שבו העיריה יכולה לדחות את בקשותיי להיתר בנייה? האם העיריה יכולה להמשיך ולסרב לנצח...? דבר נוסף, שכתבת בתשובתך, העיריה יכולה לפנות אותי מביתי לאחר שבניתי על שטח שהיא עצמה התירה לי לבנות?? תודה רבה! והמשך ערב נפלא.