אחריות על שיפוצים.

  • שיפוצים
    השפיץ | 13/10/2010 10:24

    שלום, רציתי לדעת האם יש אחריות לפי חוק על קבלן שיפוצים לאחר תקופת השיפוץ? אם כן, איזה חוק? תודה רבה ויום טוב!

    • אחריות על שיפוצים.
      עו"ד איתן בוירסקי. | 13/10/2010 10:47

      על איש המקצוע אשר ביצע את השיפוצים חלה אחריות לטיב העבודה.אם קיים חוזה עבודה יש לפעול ע"פ סעיפי החוזה.אם לא קיים חוזה אזי: משך האחריות תלוי בסוג העבודה. לדוגמא: על עבודות אינסטלציה חלה אחריות למשך שלוש שנים לפחות, עבור עבודות איטום חלה אחריות למשך חמש שנים לפחות. ככלל, על כל דבר שנעשה במסגרת שיפוץ חלה אחריות לשנה, לכל הפחות.במסגרת האחריות על איש המקצוע להגיע ולתקן את הטעון תיקון ללא תשלום נוסף בתוך זמן מוגדר.

      • תעודת אחריות ללקוח
        א.ד | 12/02/2017 12:11

        שלום,
        מבקשת לדעת אם יש תעודות אחריות על עבודת שיפוץ שבוצעה ללקוח, שאוכל כקבלנית, להנפיק עבורו.
        בעיקרון בחוזה ההתקשרות ציינתי שנותנת שנתיים אחריות, אך מעוניינת להדפיס לו תעודת אחריות מסודרת.
        האם ניתן למצוא כאלו לדוגמא?
        תודות

        • תיקון נזקי צנרת בבניין משותף
          נטלי | 29/08/2021 17:25

          בוצע אצלנו בבנין תיקון צנרת משותפת ע"י חברת הביטוח של הבנין. כמה זמן ע"פ חוק יש אחריות לתיקון כזה?
          לא מדובר בבנין חדש
          אשמח למענה

    • אחריות לשיפוצים - תגובה חוזרת.
      עו"ד איתן בוירסקי. | 13/10/2010 10:59

      הקבלן שביצע את השיפוצים אחראי לטיב העבודה. אם נחתם חוזה יש לפעול ע"פ סעיפי החוזה. אם לא נחתם חוזה אזי: משך האחריות תלוי בסוג העבודה. בעבודת אינסטלציה למשל, חלה אחריות למשך 3 שנים לפחות. בעבודות איטום = 5 שנים. באופן כללי: אחריות על שיפוצים היא מינימום לשנה אחת. התיקונים הם ללא תשלום כמובן וחש לבצעם תוך זמן סביר.

      • תודה רבה
        השפיץ | 13/10/2010 11:14

        תודה רבה, גם אני הצלחתי למצוא את זה, אך המדובר הוא על קבלת דירה חדשה מקבלן ולא על שיפוץ דירה, מה שציינת מחוק מכר דירות לא חל על שיפוצים אם כי אמצו את זה לעניין השיפוץ.. המון תודה!