פינוי דייר ללא הסכם

  • סטטוס חוזה דירה שלא חודש?
    עומר | 12/10/2010 15:27

    שלום רב,ירשתי זה עתה דירה.מי שניהל את הדירה קודם לי, לא טרח לחדש את החוזה עם הדייר ששוכן בה כעת. הדייר נשאר מכורח האינרציה ופשוט משלם כל חודש בחודשו שכ"ד זעום להחריד.שוחחתי עם הדייר הנוכחי מספר פעמים בעבר והבעתי את רצוני להעלות את השכ"ד.הדייר טוען שאני לא יכול לפנותו מהדירה, מכיוון "שהוא בירר" ומצא שאם לא מחדשים חוזה באופן פורמלי והדייר ממשיך לגור בדירה ולשלם שכ"ד, דין החוזה הוא כאילו חודש באופן אוטומטי לעוד שנה ולפיכך, יש לו עוד מספר חודשים רב לשכון בדירה באותו שכ"ד זעום.האם כך הדבר? האם אני יכול להוציא לו מכתב רשום מעו"ד, שמביע את כוונותי, על סמך השיחות הטלפוניות שלנו בעבר. ולהודיעו כי עליו לפנות את הדירה תוך שלושים ימים, מכיוון שאין שום חוזה תקף.תודה מראש.עומר.

    • פינוי דייר ללא הסכם
      עו"ד טלי קסלר | 13/10/2010 09:18

      התשובה תלויה בנוסח המדויק של ההסכם וביתר נסיבות העניין ולכן פנה לקבלת ייעוץ משפטי אצל עו"ד הבקיא בתחום. ייתכן שאכן כפי טענתו של הדייר החוזה התחדש לשנה נוספת וייתכן שניתן לתת לו הודעה בכתב זמן סביר מראש ולדרוש שיפנה את הדירה. בכל מקרה כדאי לעשות זאת בליווי עו"ד, שכן אם תדרוש והוא לא יפנה, הצעד הבא הוא הגשת תביעת פינוי לבימ"ש.