מחלוקת עם שכן בנוגע לחצר משותפת

  • גינה משותפת?!
    ploni | 12/10/2010 15:21

    שלום אני מתגוררת למעלה מ40 שנה בקומה א' בבית משותף בן 8 דיירים(2 כניסות לבניין ובכל כניסה 4 דירות).לבניין ישנה חצר משותפת שמחולקת ע"פ הסכם שנערך לפני שנים רבות בין הדיירים-כל דייר קיבל את החלקה שלו,חלק מהדיירים אף ויתרו על החלקה שלהם בהסכמה לדיירים אחרים מיכוון שלא רצו לטפח לבד .כל דייר שיש לו גינה גידר וטיפח את הגינה לעצמו. אני ובעלי שבימים אלו מלאה שנה לפטירתו מתגוררים בדירה הנ"ל למעלה מ40 שנה.בדירה זו התחתנו והקמנו יחד משפחה לתפארת, יש לנו 5 בנים שגדלו ויצאו מהבית. ברשותנו גינה/חצר שבה יש מחסן וכן עצי פרי גדולים ויפים שאותם שתל בעלי ז"ל במהלך השנים הרבות שאנו חיים בדירה זו.חלק מהעצים בני למעלה מ50 שנה עץ שסק, עץ עגס, עץ רימון,עץ חושחש,וישנםעצי פרי בני 20 שנה 2 עצי תפוז.. לפני כ20 שנים הגיע דייר חדש לבניין.הנ"ל שרצה להרחיב את דירתו ולבצע תוספת בנייה ביקש אז את רשותנו להוריד את גדר הגינה שהייתה שייכת לנו משכבר הימים והיתה מטופחת ומלאה עצי פרי תוך הבטחה להחזיר את הגדר מייד עם תום הבנייה. לצערי הדבר לא קרה! לאחר שסיים את עבודות הבנייה בדירתו הוא לא החזיר את הגדר לקדמותה כפי שהבטיח .בעלי ז"ל היה לאחר אירוע מוחי והשכן ניצל את מצבו של בעלי ז"ל וכאשר בעלי התחיל להחזיר את הגדר, השכן עקר אותה בכוח. במהלך השנים הללו נתקלנו בסירוב מוחלט ובאלימות מילולית מצידו של השכן לכל נסיון להציב גדר חדשה ולהחזיר את המצב לקדמותו.במהלך השנים בעלי ז" ל למרות מחלתו המשיך וטיפח את הגינה ועצי הפרי עד יומו האחרון , למעשה במהלך השנים ובמיוחד בשנים האחרונות הגינה הייתה אהבת חייו,הגינה נשארה פרוצה תוך כדי הסכם שבשתיקה .בעלי לא רצה ולא יכל בגלל מחלתו להתעמת עם השכן רצה למרות זאת לשמור על שכנות טובה(בלית ברירה )שהיה ברור לכל אחד מדיירי הבניין שהגינה שייכת לנו (לאותו דייר יש את הגינה השמורה לו מפנים ואחורי הדירה שלהם). בעלי, שנפטר לפני כשנה לאחר מחלה ממושכת לא יכל להתעסק בנושא ולא היו לו את הכוחות לעשות זאת.אני וילדיי אף לא מצאנו את הכוחות לטפל בשכן משתלט על החצר שלנו כיוון שהיינו עסוקים בטיפול באבי המשפחה.כמו כן נמנענו מלהתעמת עם השכן מכייוון שחששנו מאלימות מצידו. לפני כמס' ימים,טרם שמלאה שנה לפטירתו של בעלי השכן נכנס לחצר שלנו וכרת את כל עצי הפרי בברוטליות! ,הירושה רבת השנים שהשאיר לי בעלי ,הגינה לא מגודרת עקב התנגדותו רבת השנים כפי שפירטתי אך במהלך כל השנים הוסכם וידוע לכולם שהגינה שייכת למש' כהן. העצים נשתלו לפני שנים רבות על ידי בעלי ז"ל ואף הניבו פירות שאנו נהגנו לאכול מהם.וגם כל דיירי הבניין והשכונה .לעצים הנ"ל ערך רגשי רב . במהלך עשרות השנים צברנו חוויות רבות בגינה הזו ,הילדים גדלו ושיחקו בה.ערכנו בה אירועים ובר מצוות וכו'... האם אני יכולה לתבוע את השכן?האם אני יכולה לקבל סיוע משפטי מכם?האם אני יכולה להחזיר את המצב לקדמותו(גידור הגינה שהייתה ברשותי) בברכה

    • מחלוקת עם שכן בנוגע לחצר משותפת
      עו"ד טלי קסלר | 13/10/2010 09:21

      פני לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין הבקיא בתחום בצירוף כל המסמכים. לפי העובדות שאת מתארת יש לך עילת תביעה כנגד השכן.