נשירת אריחי פסיפס מהיקף הבניין

  • נשירת אריחי פסיפס בהיקף בניין בן 12 שנה
    מיקי | 12/10/2010 14:59

    שלום, אנו מתגוררים בבניין בן 12 שנה (תחילת איכלוס שנת 2000),בפרק זמן זה הקבלן ביצע פעמיים תיקונים בהקיף החיצוני של הבניין כתוצאה מנשירה "עצבנית" של אריחי פסיפס המחפים את הבניין.(הפעם השניה שבוצעו התיקונים היה בשנת 2007). נכון להיום מצב הבניין נראה "כלאחר הפגזה" בגין המשך נשירת האריחים.בחו"ד של מהנדס בדק בית מציין המהנדס כדלקמן: "תיאור הליקוי: התנתקות ונפילת אריחי פסיפס בודדים מכל משטחי החזיתות,חוזק הידבקות של הדבק אינו עומד בדרישות התקן.כמו כן קיימת ראשית של תופעה הפרדת חיפוי מהרקע,לא קיימת עמידה מספיקה נגד כוח החיתוך.חומר הדבקה לא מתאים או העבודה בוצעה באופן רשלנית,כמו כן עוגנים וזוויות בוצעו מברזל מחליד וקיבלו חלודה" לציין שעוד בשנת 2005 מציין הקבלן במכתב לסוגיה זו "בחוות דעתו של מהנדס אמיר הירש ממליץ על דרך פעולה לתיקון החזית.המלצתו והמלצתנו היא לעשות ניסיון תיקון על פי חוות דעתו בחלק מהבניין ולהיות במעקב על מנת לקבוע אם דרך הפעולה פותרת סופית את הבעיה" – לצערי עדיין ישנה נפילת אריחים בקצב מסחרר. הקבלן נאות לבצע שוב תיקונים נקודתיים (ומציין לפנים משורת הדין)ומציין: "2.התיקונים יחלו במהלך חודשים אוקטובר-נובמבר, וזאת על מנת לסיימם בטרם תחל עונת הגשמים. הצפי לסיום התיקונים מוערך ב-45 ימי עבודה. לצורך ביצוע העבודות בכלל והתקנת הפיגומים בפרט, נדרשת הסכמה בכתובים –(פרטיכל ישיבת ועד) של נציגות הבית המשותף. 3.בגין התיקונים הנ"ל בלבד שיבוצעו ע"י החברה תינתן לכם ע"י אחריות ל- 24 חודשים. 4.עם סיום ביצוע התיקונים המצוינים לעיל, ועד הבית פוטר את החברה מכל דרישה, טענה או תביעה בקשר לבנין ובכל מקרה של תיקונים בעתיד החברה לא תהא אחראית למעט בקשר לאחריות כמפורט בסעיף 3 לעיל. שאלות: א.1.לאור העובדות הנ"ל האם חל עדיין אחריות על הקבלן לתיקון אריחי הפסיפס? ב. האם חתימתנו על מסמך זה קביל בבית משפט? ג. מה הסכום הדורש אתה עבור ליווי התהליך להשגת פשרה מול הקבלן? ד. בהנחה שנחליט להגיש תביעה מהם הסיכויים שנזכה במשפט (לציין שברשותי הצעת מחיר לקילוף כל החיפויים וחיפויים מחדש הסכום הוא 1400000 ש"ח) ה. להערכתך כמה זמן יכול להתנהל כל תהליך זה (תביעה,משפט פסק דין)?

    • נשירת אריחי פסיפס מהיקף הבניין
      עו"ד טלי קסלר | 13/10/2010 09:27

      פנו לקבלת ייעוץ משפטי בדחיפות. ברור שכל מסמך שתחתמו עליו יחייב אתכם אח"כ בבית משפט ולכן אל תחתמו על שום דבר מבלי לקבל ייעוץ משפטי של עו"ד הבקיא בתחום בעניין. כדי לבדוק מה הן החובות של הקבלן כלפיכם בשלב זה צריך לראות את כל המסמכים שהיו ביניכם ובין הקבלן, החל מהסכם המכר, כל התיקונים שהוא ביצע בעבר ועד היום. אם הליקויים הם אמיתיים ומשמעותיים יש סיכוי טוב לזכות בתביעה.