הפרת הסכם שכירות

  • ייעוץ דחוף!!! השכירו דירתם בתל אבי לנוכל ערמומי!!!
    לידייה | 11/09/2010 22:28

    קרובי משפחתי השכירו את דירת האמא שלהם בתל אביב לפני חודש לאדם אחד, עמו חתמו חוזה, שגם ביקש שהחוזה יהיה פתוח לשותפים (עקץ אותם) כי כאילו רצה להכניס עוד שותף. הם הלכו לקראתו בעניין. נתן שטר ביטחון ע"ס 15,000 ש"ח. כאשר הבן הגיע לביקור בדירה הזדעזע לגלות כי השוכר הפך דירת 4 חדרים לדירת 9 חדרים והשכיר אותה לכ-20 עובדים זרים (כך הבין הבן מחזות הדיירים החדשים שהיו שם-ניגרים ברובם) מוכה הלם (כמו כולנו) ועובד עצות, מה עליו לעשות כרגע???...ברור שיש כאן הפרת חוזה כי הוא שינה את ייעוד הדירה והשכירה לא  למטרה לשמה היא נועדה...אל מה הפרוצדורה הכי מהירה והכי נכונה והכי דחופה שעליהם כרגע לעשות באופן מיידי????הוא הלך להתלונןו במשטרה וזו אמרה שלא מתעסקת בענינים כאלו בין אזרחים..להגיש תביעה על הפרת חוזה זו דרך ארוכה לא? להגיש את שטר הביטחון להוצל"פ?? אם הוא נוכל, ספק שימצאו דרך להיפרע ממנו...אבל גם הוצל"פ לוקח זמן לא?? אפשר לעשות משהו , בלי עורך דין?? חייבים להשיג נגדו צו הרחקה בגין הסגת גבול משהו....דחוף איך מפנים אותו מהדירה בצורה חוקית ומהירה?? להגיע ולהחליף מנעולים לא נראית לי הדרך החכמה (אפשר לשבור את הדלת פשוט)...הם יוכלו לגשת להוצל"פ ולבקש דחוף פס"ד במקום רק לפי הסבר בע"פ מול הרשמת שם??בלי כל ה"לחכות" 30 יום וכאלה?? יש צורך לערב רשויות מס הכנסה וליידע אותם או שזה יעשה רק נזק למשכירים?? בבקשה ייעוץ מקצועי מעו"ד שמכיר סוגיות כאלו. תודה

    • הפרת הסכם שכירות
      עו"ד שרון עזרא | 13/09/2010 18:30

      יש לגשת בדחיפות לעו"ד כדי להגיש תביעת פינוי. מדובר בהליך יחסית קצר (כחודשיים) ולא כל כך יקר. בהמשך ו/או במקביל ניתן להגיש השיק להוצאה לפועל. ראה מאמר שפרסמתי באתר זה שעניינו "המדריך המקוצר לפינוי שוכר"