דירה שלא נרשמה עד היום בטאבו

  • טאבו
    דנה | 10/09/2010 17:47

    שלום ושנה טובה,אני מקווה שפניתי לפורום הנכון. לפני 13 שנים עברנו לבית שבו הורי ואני גרים כיום. עד כה הדירה לא עברה על שמנו בטאבו למרות הזמן הרב שחלף. הבניין היה חדש בזמנו והדירה הינה "יד ראשונה". אינני יודעת בדיוק מה אירע בשנים שחלפו ומהמעט שאבי "מנדב", אני מבינה כי הקבלן חייב כסף לעירייה, ולכן עד שכל חובותיו יוסדרו, הדירה לא תעבור על שמנו. מאבי נודע לי כי הקבלן התחייב לפני זמן רב (חודשים רבים)להסדיר את חובותיו תוך 90 יום ואלה חלפו כבר מזמן. שאלותי, האם חוב לעיריה יכול לעכב את ההליך בטאבו?, האם יש דרך אחרת להעביר את הדירה על שמנו מבלי שיחייבו אותנו הדיירים לשלם את חובותיו של הקבלן? והאם אפשר להחזיק בדיירים ששילמו על הדירה טבין ותקילין כבני ערובה ולעולם לא להעביר את הדירה על שמם?. בנוסף, לא נראה לי שהוועד יודע איך להתנהל בתוך הסיפור הקפקאי הזה (עובדה שעד היום העניין לא נפתר).אודה לכם על תשובתכם המלומדת.אני

    • דירה שלא נרשמה עד היום בטאבו
      עו"ד שרון עזרא | 13/09/2010 18:28

      חובות לעירייה אכן יכולים לעכב את רישום הדירה בטאבו. מתיאור המקרה נראה שלא יהיה מנוס ועל כל הדיירים בבניין להתאגד יחד, לשכור שירותי עו"ד ולפעול לפתרון הבעיה. בהחלט ייתכן שהדיריים יצטרכו להוסיף עוד כסף כדי להביא לפתרון ולרישום