דיווח לרשויות המס על העיסקה

  • אחריות העו"ד בתשלום מס רכישה
    עודד | 02/09/2010 15:57

    אני ואישתי רכשנו דירה בחודש מרץ. בסוף חודש יוני (לאחר למעלה מ50 יום) נשלח אל העו"ד שובר לתשלום מס רכישה לפקודתינו אשר הועבר אלינו ע"י העו"ד המטפל ואותו שילמנו מיד (ולפני תום המועד הנקוב לתשלום בשובר). לאחר כשלושה שבועות פנה אלי העו"ד ואמר שקיבל שובר נוסף לתשלום הריבית וההצמדה על מס הרכישה וזאת מאחר ועברו יותר מ50 יום מיום ביצוע העיסקה ועד לתשלום בפועל. שאלתי היא של מי האחריות שיגיע השובר לתשלוםתוך פחות מ50 יום מביצוע העיסקה? של העו"ד המטפל או של רשות המיסים? האם ניתן לומר שהעו"ד התרשל בתפקידו וכיצד עלי לנהוג באם אני סבור שלא אני אמור לשלם על טעויות של אחרים (עו"ד/רשות המיסים...)?

    • דיווח לרשויות המס על העיסקה
      עו"ד טל רכניץ | 02/09/2010 17:04

      בכל הכבוד, אין אנו מוסמכים ו/או מעוניינים לחוות דעה לגבי רשלנות מיקצועית, לא כל שכן, כשלא הוצגו בפנינו המסמכים ופורטו הנסיבות. כך או כך, אוכל לומר, כי המועד הקובע הינו המועד בו דווחה העיסקה לרשויות המס. יש לדווח על העסקה בהתאם לשומה עצמית ולשלמה תוך 50 יום ממועד עריכת העיסקה. ככל שהדבר לא נעשה, הדבר אינו תקין. היה ויש לכם אסמכתאות כי העיסקה דווחה במסגרת 50 הימים הנ"ל והשובר הגיע אליכם באיחור, וכי פניתם לרשויות המס להנפקת שובר לתשלום בהתאם ולא נעניתם, ורשויות המס לא יוכלו לסתור כי השובר לתשלום בהתאם לשומה העצמית נשלח לכתובת כפי שרשומה בדיווח, בחלוף 50 הימים הנ"ל, הרי שיש מקום וטעם לפנות לרשויות המס לביטול הריביות והקנסות.