העברת זכויות ללא תמורה

  • הוספת שם בבעלות דירה
    נוריתה | 01/09/2010 20:36

    אנו גרים בדירה כ-22 שנה ע,הדירה ע"ש בעלי מלפני הנישואין,מה ההליך להוספת שמי לדירה,באשור בעלי כמובן,מה העלות ואצל מי עושים זאת,עו"ד/או בטאבו? הדירה רשומה בטאבו. תודה

    • העברת זכויות ללא תמורה
      עו"ד טל רכניץ | 02/09/2010 16:30

      אין המדובר בהוספת שם בלבד בלשכת רישום המקרעין. בהנחה שאני יורד לסוף דעתך, ההליך הנכון הוא העברת מחצית הזכויות מבעלך על שמך בטאבו. לשם כך, יש צורך בתצהיר נותן מתנה, מקבל מתנה, דיווח לרשויות המס וקבלת אישורים להעברה בטאבו מרשויות מס שבח ומס רכישה (לאחר תשלום מופחת בשיעור 1/3), וכן אישור עירייה להעברה בטאבו. מומלץ לפנות לעו"ד בעל ניסיון בתחום.

      • פטור מלא ממס רכישה
        יצחק קורלנסקי | 05/09/2010 19:33

        כיוון שאתם גרים בדירה את פטורה ממס רכישה. תכנסי לאתר של רשות המיסים, הנה הקישור https://www.shaam.gov.il/simulator_mekarkein/ הפורצדורה פשוטה מאוד: אם תירצי תשלחי לי הודעה למייל yitzchak2@gmail.com בהצלחה

      • פטור מלא ממס
        יצחק קורלנסקי | 05/09/2010 19:56

        בתקנה 21 למיסוי מקרקעין כתוב כך: על אף האמור בתקנה 20 מכירת זכות במקרקעין בדירת מגורים ללא תמורה, לבן-זוג המתגורר יחד אתו בדירה, פטורה ממס רכישה. וכן לגבי מס שבח בחוק מיסוי מקרקעיו סעיף 62 (ב) כתוב כך: מכירת זכות במקרקעין בדירת מגורים, ללא תמורה, מיחיד לבן זוג המתגורר יחד אתו בדירה, פטורה ממס; הפורצדורה פשוטה אז בהצלחה. אם תצטרכו עזרה נוספת אשמח להדריך במייל yitzchak2@gmail.com