העברת דירה במתנה

  • אני מעוניינת להעביר את דירתי במתנה לשני ילדי
    ר | 29/08/2010 23:54

    הקטינים מחצית לכל אחד,הבנתי שבמתן מתנה אין תשלום מס אך דורש דווח שאלתי: 1.איך בעצם הקטינים יחתמו,כי הרי אני אפוטרופוס טבעי,האים אני גם חותמת בשמם? 2.אני מעוניינת להבטיח את המשך מגורי בדירה עד יומי האחרון,האים אני מציינת זאת בהסכם המתנה? 3.אני מעוניינת לרשום תנאי המגביל את מכירת הדירה רק בהגיעם לגיל 30 כאשר קיים כבר שיקול דעת,האים ניתן לעשות זאת בהסכם? 3.האים אבי הקטינים שאין לו קשר איתם או אל הדירה,יוכל לבצע פעולות כל שהן בשם הקטינים,ואים כן האים יש לי דרך לחסום זאת בהסכם? מודה מראש לתשובה ,ושנה טובה.

    • העברת דירה במתנה
      עו"ד שרון עזרא | 30/08/2010 14:09

      זה אפשרי.את ההסכם צריך לאשר בית משפט לעניני משפחה, מראש. על ההסכם חותמים ההורים, כאפוטרופסים. יש מס, אבל מופחת, תלוי בגובה העסקה. אם שווי העסקה נמוך, לעיתים המס מגיע לאפס. ניתן להגן בהסכם על זכות המגורים שלך. עליך לפנות ליעוץ משפטי כדי לבצע האמור לעיל ולתת מענה הולם גם לגבי חששותייך לגבי האב. בברכה, שרון עזרא, עו"ד