השלמת העברת זכויות לאחר תקופה ארוכה

  • בעיה - בעלות לא הושלמה כעבור 10 שנים
    דוד | 25/08/2010 21:58

    שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה ואודה לכל מי שיוכל לעזור... בשנת 2000 רכשתי דירת מגורים אך המכירה נעשתה בחוזה בלבד ונרשמה הערת אזהרה לזכותי בטאבו, אך רישום הבעלות מכל מיני סיבות לא הושלם... מה עלי לעשות כעת על מנת לשכלל כעת את הבעלות? מבחינת אישורי מס שבח/רכישה אודה לכל עזרה שלא תיהיה... תודה.

    • השלמת העברת זכויות לאחר תקופה ארוכה
      עו"ד טל רכניץ | 26/08/2010 16:14

      אף אם העיסקה נעשתה לפני 10 שנים, ניתן להשלים את ההליך כעת. אם העיסקה דווחה כנדרש לרשויות המס, ניתן לגשת לרשויות מס השבח ולשחזר את המסמכים ויונפקו אישורים חדשים (רכישה, שבח) להעברה בטאבו. ושוב, זאת ככל שהעיסקה אכן דווחה כנדרש (שאם לא כן, תהא דרישת תשלום כעת בצירוף הפרשי ריבית הצמדה וקנסות ...). כך גם לגבי העירייה, יש לקבל אישור להעברה בטאבו, לאחר תשלום אגרה והצגת העתק חוזה המכר. מומלץ בהחלט להסתייע בעו"ד.