מניעת רישום בטאבו

  • מניעת רישום בטאבו של דירות שלא שילמו הוצאות
    רמי | 24/08/2010 15:52

    שלום על מנת שעוה"ד של הקבלן ירשום את הדירות בטאבו אנו נדרשים להכין תשריטים מעודכנים (בגין חריגות שקיבלו היתר) ולשם כך שכרנו משרד אדריכלים , העלות בהתאם לאסיפת דיירים צריכה להתחלק שווה בשווה בין כל הדיירים (28) מתוכם 3 לא מוכנים לשלם (בין השאר הם גם חייבים מיסי ועד בית. פניתי למשרד עוה"ד של הקבלן וביקשתי שלא ירשמו את הדירות הללו בטאבו אלא אם יקבלו אישור מועד הבית שהם שילמו את כל חובותיהם. משרד עוה"ד אינו מוכן לעשות כך שכן לטענתו אין לדיירים חובות כלפי הקבלן והפנה אותי לתבוע מהם אצל המפקח על בתים משותפים. האם אין לנו כל עילה לעכב את רישומם בטאבו? תודה

    • מניעת רישום בטאבו
      עו"ד שרון עזרא | 24/08/2010 21:59

      אינכם יכולים למנוע מהדיירים לרשום הדירה על שמם אם לא שילמו מיסי ועד בית. אם לא שילמו את השכר עבור הוצאת הרישום-זה סיפור אחר.

      • לא הבנתי תשובתך לגבי ההוצאות הרישום
        רמי | 25/08/2010 06:42

        מדובר על אי תשלום עבור עלות הכנת תשריטים מעודכנים ולא על שכ"ט עו"ד, האם במקרה זה יש לנו זכות לבקש שלא לרשום את דירתם בטאבו עד הסדרת החוב?