דמי שכירות - הצמדה למדד

  • דמי שכירות בתקופת האופציה
    נטלי | 22/08/2010 15:12

    שלום רב, חתמנו חוזה לשכירות לשנת 1.1.08-1.1.09 עם אופציה לשנתיים.(עד 31.12.10) המשכנו את האופציה וכעת הוויכוח הוא על הצמדת דמי השכירות. ישנו סעיף המציין " בתקופת ההארכה דמי השכירות יהיו מוצמדים למדד המחירים המצטבר לצרכן ו/או שער הדולר לפי בחירת המשכיר.." בעלת הבית החליטה על הצמדה למדד. איך מתבצעת ההצמדה הזו? בעלת הבית טוענת כי ההצמדה היא כל חודש בחודשו לחודש הראשון של השכירות - 15.1.08 ואנחנו טוענים כי ההצמדה אמורה להיות למדד המחירים השנתי (הממוצע) עבור שנה חולפת)- שנת 2009 תהיה מוצמד למדד המחירים לצרכן הכללי עבור שנת 2008. מי צודק? בנוסף, היא מצמידה את דמי השכירות ללחודש הרשון של החוזה - ולא לחודש הראשון של האופציה. והרי נכתב כי "בתקופת ההארכה דמי השכירות יהיו מוצמדים", ההצמדה לא אמורה לחול החל מ- ינואר 2009 - החודש הראשון של האופציה? בנוסף, תשלום דמי השכירות נקבע ל-עד 25 לכל חודש והיא מצמידה למדד של ה-15 כל חודש. מי צודק?

    • דמי שכירות - הצמדה למדד
      עו"ד שזר תומר | 22/08/2010 16:11

      מי צודק? מה שהשופט יקבע... וברצינות - מדובר בפרשנות לחוזה, ולכן אין משמעות למה שארשום כאן - כי הפרשנות שלי, לא חייבת להיות בדיוק מה שהשופט יחליט, באם תגיעו לשם. הדעה שלי היא כי יש להצמיד את המחיר, למדד של אותה שנה כלומר, כל חודש התשלום עולה על פי עליית המדד של אותו חודש (ולא שנה לפני).

      • אוקי
        נטלי | 22/08/2010 16:39

        ומה בנוגע ליום ההצמדה - היא מצמידה ל-15 (למדד של החודש הקודם) - האם התשלום אמור להיות מוצמד ליום התשלום? (25). בנוסף, לגבי שנת ההצמדה - האם ההצמדה היא לחודש הראשון של האופציה או לחודש הראשון של החוזה? אני לא יודעת אם זה חשוב או לא אבל זה חוזה שסופק על ידי בעל תהבית ולפי מיטב ידיעתי הסעיף הזה אמור להיות לטובתי מהבחינה של שנת ההצמדה ואופי ההצמדה (בגלל שזה נתון לפרשנויות). נטלי

        • הצמדה למדד
          עו"ד שזר תומר | 23/08/2010 16:02

          הצמדה ל-15 הגיונית. לגבי השנה, אני סבור כמוך, שזה מהאופציה. אבל כבר רשמתי לך - זה פרשנות של החוזה.