משמעות של יפוי כוח במקרקעין

  • לברר
    רינה | 21/08/2010 22:53

    ברצוני לברר, אמי ממשוב חקלאי ברת רשות ואני בת ממשיכה.הוכרתי במושב בסוכנות ובמנהל. לאחרונה עברה אמי בשל בעיות בריאות לבית אבות סעודי וחתמה לאחותי על ייפוי כוח כללי לטפל בכל ענייניה כולל ניהול המשק במושב. האם ייפוי כוח תופס ותקף גם במשקרים בהם קיים בנים ממשיכים או שהזכות של הבת הממשיכה קודמת לייפוי כוח במשק?. לפי החוזה המשולש בסעיף 20, 19 הבנתי שזכות בר הרשות היא זכות אישית, מה המשמעות כשחותמים על ייפוי כוח כזה, האם זה כמו העברת השימוש לאחר ונוגד את תקנות המנהל? או שזכותה של אמי לנהוג כפי שנהגה. אחותי ואני לא ביחסים טובים והיא עלולה לבצע במשק פעולות שבעתיד עלולות להסב לי נזק אם המשק יעבור אלי. אבקש הבהרות בכל הנושא אם אפשר

    • משמעות של יפוי כוח במקרקעין
      עו"ד שזר תומר | 22/08/2010 15:52

      יש לבדוק בדיוק על איזה יפוי כוח היא חתמה. האם הוא בלתי חוזר, האם נוטריוני, מה רשום בו בדיוק. מה האפשרויות שרשומות בו בתוך יפוי הכוח (לא רק בכותרת שלו).