חריגות בניה - התיישנות

  • חוק התיישנות בניה ללא היתר
    אלה | 21/08/2010 19:30

    שלום,האם קיים חוק התיישנות ואם אפשר בבקשה לקבל נתונים לפני כ11 שנה פניתי למשרד האדריכלים הוספתי 49 מר',בקשתי הייתה לסגור חזית בבתי (דו קומותיים),נבנתה תוכנית ואותו אדריכל העביר את הגרמושקה למועצה שאישרה את הבניה אותו אדריכל אגב פיקח על הבניה,לאחר 11 שנה פתאום התעוררה המועצה וקראה לי עבריינית,אין לי עם מי לדבר-אני לא מבינה למה פנו עלי בטענה שאני עבריינית ,בזמנו פניתי למשרד אשר בנה תוכנית אשר אושרה וגם פיקח על הבניה לפני 11 שנה וזאת חזית לא הסתרתי כלום בדיעבד הצטבר שאדריכל היגיש תוכנית למועצה עם חזית פתוחה- מה עלי לעשות ?המועצה דורשים תוכנית מתוקנת-למה אני צריכה לשלם עוד כסף אם אדריכל אשם? בנוסף לכל הצרות הללו נרכש בית פטיו ששכן אל הבית שלי דו-קומותיים והתחילו בבניה מסיבית אשר גרמה לי לחסימת אויר ואור בו זמנית ובחוצפתו של השכן פתח לצד החצר הפנימית שלי חלון של אמבטיה שלא נתתי הסכמה בטענה שאצלי קיים חלון של אמבטיה קרוב ל11 שנה באישור של השכן הקודם שמכר את בית פטיו והחלון פונה לשטח פתוח - מועצה עשתה ג'סטה זימנה את שני הצדדים לועדת שכנים (לפני הועדה מהנדסת של המועצה נתנה לי להבין שהשכן רכש את הבית במצב הנתון ולא יכול לדרוש לסגור חלון שקיים כבר שנים) מועצה התלבשה עלי שאין לי מסמך חתום מאותו שכן שאישר פתיחת חלון-אישור נעשה בעלפה ובמשך 10 שנים גרנו צד אל צד ללא טענות ותלונות-קיבלתי פרוטוקול ממועצה שאלי לסגור חלון תוך 14 יום-האם זה תקין? אנא עזרתכם

    • חריגות בניה - התיישנות
      עו"ד שזר תומר | 22/08/2010 15:51

      בטרם אסביר - המלצה פני דחוף לעו"ד. ההסבר: עבירות מסוג "עוון" מתיישנות בתוך 5 שנים ממועד ביצוע העבירה. לפיכך, גם עבירת "בניה ללא היתר" מתיישנת תוך תקופה זו. במילים אחרות, ניתן להגיש כתב אישום בגין חריגת בניה בתוך 5 שנים בלבד ממועד ביצוע החריגה. הערה: לועדה המקומית נתונה סמכות מוגבלת לבצע הריסה אף ללא הרשעה (סעיף 212 לחוק) אולם בפועל הסמכות הינה מצומצמת ביותר ואינה מאפשרת הריסה של מרבית חריגות הבניה. לסיכום: חריגת בניה אשר בוצעו למעלה מ- 5 שנים לפני הגשת כתב האישום התיישנו ובעיקרון לא ניתן להוציא נגדן צו הריסה (בכפוף כמובן להעלאת טענת ההתיישנות על ידי הנאשם!), וזאת למעט מקרים חריגים ביותר, של הריסה ללא הרשעה.