תמא 38 - מה הרוב הנדרש ?

  • סירוב לתמ"ה 38
    סתם אחד | 20/08/2010 23:35

    קיבלנו מכתב\הודעה לפני מספר חודשים על כך שרוצים לעשות בבנין שלנו תמ"ה 38.הבניין בערך בן 40 שנה, בחולון, ובמרכז העיר.אזור מעולה.המכתב שהתקבל הוא ללא ציון שם הקבלן, או הדרישות שלו מאיתנו, אלה רק מה נקבל.דברים כאלה מעוררים אצלי ישר חשש.בלי קשר לכך, אני והורי מתנגדים לכך, ובמיוחד אני מהסיבה הפשוטה:שאני לא מעונין שקלבן כלשהו יעשה רווח על גבי, כמו כן לא מתאים לי שיבנו מאלי עוד מספר קומות.דבר נוסף, ההבנין שלנו אין מעלית, ותמ"ה 38 אומר שהקבלן יוסיף מעלית- שזה אומר תוספת לתשלום החודשי, ואין לנו את הכסף לכך.-יש לציין שמספר פעמים היה קושי בבנין שלנו לאסוף כסף למנקה שלא נדבר בכלל על מעלית, ואף מספר חודשים היינו בלי מנקה.^^ שחכתי לציין בכלל ש-6 דיירים מתוך 8 כבר הסכימו.מה אני יכול לעשות בשביל לערער על ההחלטות?בנוסף לזה יש כאן שכן שהסכים-מסיבות אינטרסנטיות, הוא רוצה למכור את דירתו, ותמ"ה 38 יעלה את ערך הדירה שלו.

    • תמא 38 - מה הרוב הנדרש ?
      עו"ד שזר תומר | 21/08/2010 20:15

      ראשית - המלצתי פנה מייד ליעוץ משפטי. להלן סקירה קצרה לא מחייבת בנושא המורכב: בעבר היה חוק הקובע כי לצורך ביצוע פרויקט תמ"א 38 בעיסקת קומבינציה עם חברה מבצעת דרש רוב מוחלט של כל הדיירים בבניין, ללא כל אבחנה לגבי התנגדויות כלשהן מצד דייר זה או אחר. נוצר מצב שבו לדוגמה בבניין טיפוסי בן 12 דיירים שבו קיים רצון מצידם לביצוע התמ"א יכול היה דייר בודד, הפועל מתוך מניעים אינטרסנטים אולי, למנוע את ביצוע הפרוייקט. מצב שהוביל לכך שדייר בודד משפיע בצורה בלתי ניתפסת על חיי המון משפחות בכך שהוא מונע מבעדם לחזק את הבניין נגד רעידת אדמה באם תתרחש. המחוקק שם את ליבו ללקונה זו והוציא את התיקון לחוק המקרקעין- הפחתת הרוב הדרוש לביצוע פרוייקטים במסגרת תמא 38 תיקון זה דן במספר אופציות של חיזוק בהן: בביצוע עצמי על ידי הדיירים ללא קבלת זכויות בנייה שאז נדרש רוב רגיל של בעלי הדירות, בביצוע הפרוייקט תוך הרחבת דירות קיימות- שאז נדרש רוב של 60% מבעלי הדירות, ובביצוע הפרוייקט בעיסקת קומבינציה עם חברת בנייה, ללא עלות כספית לדיירים, בתמורה לקבלת זכויות הבנייה על הגג שאז נידרש רוב של 66% מכלל בעלי הדירות - על פי ידיעתי זה המצב הקיים כיום, כאשר הצעת חוק להקטת הרוב האמור ל 51 אחוזים עברה כמדומני בקריאה ראשונה בכנסת.