הפרעה של ענפים הנטועים בבית מגורים

  • ענפי העץ "פולשים" לבניין שממול
    רון | 20/08/2010 18:54

    שלום רב, התקבל אצלנו מכתב מעו"ד של השכנה בבניין ממול הטוען כדלקמן: "ענף מרכזי של העץ הנטוע בחצרכם פולש כאמור לתוך מרפסת ביתה של מרשתי תוך שהוא שובר את תריס המרפסת, מונע פתיחתו וסגירתו של התריס ומסב למרשתי עוגמת נפש רבה.". וכן: "...כבעליו של העץ ו/או המקרקעין בו צומח העץ, אבקשכם לדאוג לקציצת ענפי העץ הפולשים למרפסת ביתה של מרשתי באופן מיידי.". שאלותינו הן: 1. האם קיצוץ ענפי העץ ה"פולשים" אל החצר השכנה הינה, לפי החוק, באחריותו של בעל העץ? או שהענפים ה"פולשים" - מכיוון שנמצאים בתחום הבניין השכן - הם לפי החוק, באחריותם ובבעלותם של השכנים בבניין השכן, ולכן באם הם רוצים, הם אלו שצריכים לקצוץ את הענפים המפריעים להם והגדלים בשטחם? 2. כדי לחדד את השאלה שלעיל - נניח שהעץ היה מניב פירות הראויים למאכל (דבר שלא קיים במציאות), והפירות היו יושבים על ענף ה"פולש" לבניין השכן. למי היו שייכים אותם פירות - לבעל העץ או לשכנים בבניין ממול? האם אז - בעל העץ היה יכול לתבוע את השכנים בגין קטיפת הפירות? אנחנו רוצים להבהיר שאנחנו לא מאלה שעושים דווקא; ואם משהו משלנו מפריע לשכנים - כך או כך נטפל בו. אבל השכנה הזו פנתה מאוד לא יפה ושלחה את המכתב דרך העו"ד - ואנחנו רוצים לדעת איזה חוק מחייב אותנו לגזום את הענפים הפולשים לחצר של השכנים בבניין שממול. אודה לתשובתכם המנומקת. בברכה, רון

    • הפרעה של ענפים הנטועים בבית מגורים
      עו"ד שזר תומר | 21/08/2010 20:07

      באם ענפיו של עץ הנטוע בבניין א', מפריעים בצורה אובייקטיבית לאחת הדירות בבניין ב', באחריות בניין א', (לצורך העניין גם בית פרטי), לגזם את הענפים על מנת שאלו לא יפרעו לבניין ב' (במידה ואכן קיימת הפרעה אמיתית). נ.ב. לענין הפירות התשובה שונה.. באם היו פירות והם יוצאים מגבולות בניין א', כל אדם יכול לקחת את הפירות ולאכל אותם...