בית קרקע במושע

  • בתים בקרקע במושע
    אורי | 20/08/2010 05:10

    בקרקע 1 דונם שלא בוצעה בה פרצלציה מסיבות שונות קיימים שני בתים שנבנו עם היתר בניה .כרגע הקרקע במושע. שני הבתים בבעלות קרוב משפחה שלי שבנה אותם אבל עדיין לא נרשמו בטאבו אלא מופיעים רק במשרדי העיריה . אני מעוניין לקנות את הבית הקדמי כאשר שני הבתים לא מחוברים בינהם וכל אחד נמצא בחלק קדמי /אחורי בקרקע. בהנחה שאני קונה רק את הבית הקדמי ומחצית הקרקע וכך זה יופיע בחוזה במפורש האם זה מקנה זכות קניין שלי מבחינה משפטית ספציפית על הבית או שעדיין מבחינת קרקע במושע עדיין השותפות קיימת בכל חלק בלתי מסויים בקרקע כולל כמובן השותפות בשני הבתים ואז למעשה הבית שאני קונה שייך גם לקרוב משפחה שלי אפילו שבחוזה סוכם שאני רוכש אותו בלעדית? יש לציין כמובן שגם בעיריה הבית יעבור על שמי ונצטרך לקבל אישור לטאבו כנהוג. השאלה חשובה בין היתר כי כי יכול להיות חשש שהבנק למשכנתאות ידרוש הסכם שיתוף בקרקע אפילו שבחוזה נכתב במפורש שהבית עובר על שמי כולל מחצית הקרקע וכך זה יופיע במשרד מהנדס העיר. תודה רבה לעונים

    • בית קרקע במושע
      עו"ד שזר תומר | 21/08/2010 19:53

      חובה לערוך הסכם שיתוף בינכם על מנת לקבל משכנתא- גם בשבילך זה עדיף. לא הבנתי מה החחש מהסכם השיתוף - הרי הוא נועד להגן גם עליך.