קרקע משותפת

  • קרקע משותפת וגינה נפרדת
    בילי | 08/08/2010 11:31

    קרובתי היא בעלת דירת עמידר בצפת שהייתה שייכת להוריה מאז ראשית שנות החמישים. לבית ארבעה דיירים בשתי קומות. בשנות החמישים חלוקת הקרקע והגינות או החצרות לא היה מוסדר והנושא היה די פרוץ באותה תקופה. ומאחר ואף אחד מהשכנים לא עשה שימוש בקרקע ואף אחד לא התגורר בדירה מעליהם, עיבדו אז הורי קרובתי חלקה קטנה צמודה לדירתם ונטעו גינת עצי פרי וגפנים. לפני כעשר שנים הם נפטרו וקרובתי ירשה את הדירה.יורשי הדירה שמעליה השכירו אותה תוך מתן היתר לשוכרים לשתול גינה משלהם בשטח הגן הנטוע עצי פרי וגפנים השייכים לקרובתי מבלי ליידע אותה על כך. יש להדגיש שהיא אינה גרה שם ודירת הוריה ריקה מאז מותם. המשכירה טענה בפניה שלפי חוק המקרקעין החדש, החלקה משותפת לה ולקרובתי. האחרונה טוענת ל"תפיסה" ואף ביקשה לקנות את דירתה של המשכירה ליישור ההדורים. אולם זו מסרבת. מה הדין לגבי מקרה כזה,? האם יש לקרובתי חזקה על כל הקרקע והגינה בבחינת "תפיסה" שנעשתה לפני כששים שנה כשחוק הקרקעות לא היה מוסדר, האם החוק החדש חל על הבעלות הזו רטרואקטיבית? אודה לכם על תשובתכם

    • קרקע משותפת
      עו"ד שזר תומר | 08/08/2010 17:25

      צר לי אך נושא תפיסת חזקה במקרקעין היא כה סבוך שקצרה היריעה בתגובה זו בכדי להשיב, יש לבדוק את המקרה ספציפי מול עו"ד, בכל מקרה אני מצרף לתגובתי כתבה בנושא אולי היא תעזור לך.