שיטת מדידה

  • שיטת מדידת המדרגות בנכס בית (לצרכי ארנונה)
    אראלה | 31/07/2010 16:45

    הגשתי למועצה השגה על הגדלת שטח הבית, ובה בין השאר, טענתי שאת פיר המדרגות יש למדוד לפי שטח הרצפה המהווה את ההיטל על מישור מאוזן (ולא בכל קומה בנפרד). מנהל מחלקת הגביה במועצה האיזורית דחה את פנייתי והסביר (במכתב רשום) שהם גם מודדים כל מדרגה בנפרד (!) ובנוסף(!) גם מודדים את ההיטל על המישור. הוא טען שכך הם מחשבים את שטח המדרגות בכל הנכסים בכל ישובי המועצה ולכן אין טעות במדידה ובחישוב ... ככל שאני מבינה - החישוב שלהם שגוי, והם דורשים למעלה מהמגיע להם. שאלותי: האם יש דרך אחידה ומוסכמת למדידת המדרגות בבתים לצרכי חישוב הארנונה? האם העובדה שלכל הבתים בהם יש מדרגות הם עושים חישוב כפול כזה: גם חישוב שטח כל מדרגה בנפרד וגם חישוב ההיטל על המישור - מצדיקה המשך שיטת המדידה המוזרה הזאת?

    • שיטת מדידה
      עו"ד שזר תומר | 31/07/2010 21:29

      הדרך היא לפנות לבעל מקצוע, קרי, מהנדס או בעל מקצוע אחר, שעוסק גם במדידות שטחים ובדיקת חישובי ארנונה (ניתן למצוא כאלה באינטרנט, תחפשי בגוגל "מודד ארנונה), אשר יבדוק את המקרה שלך.