שינוי סעיף בהסכם שיתוף

  • שינוי סעיף בהסכם שיתוף
    יוני | 31/07/2010 15:18

    אחי ואני עשינו הסכם שיתוף בינינו.(ההסכם נירשם בטאבו). אחד הסעיפים בהסכם המתייחס לזכות ראשונים בקרקע מונע ממני לקבל משכנתא-הסעיף המדובר ימנע מהבנק לממש את הנכס במידה ולא אעמוד בהחזרי המשכנתא. אחי מסרב לשנות סעיף זה. שאלותיי-מה אני יכול לעשות במצב כזה?האם בית המשפט יכול לחייב את אחי לשנות את הסעיף,מיכוון שאני לא יכול להמשיך בבנייה ללא המשכנתא? יוני

    • שינוי סעיף בהסכם שיתוף
      עו"ד שזר תומר | 31/07/2010 21:27

      שאלה מורכבת, וקצת קשה לענות עליה במסגרת תשובה בפורום הזה, כעקרון אתה צריך יעוץ של עו"ד שמבין הן בתחום המקרקעין, והן בתחום המשפחה (נושא פירוק שיתוף), יתכן כי ניתן לגשת לביהמ"ש לענייני משפחה, ולבקש פירוק שיתוף, אך צריך לערוך פגישה מסודרת עם עו"ד, ולהציג את כל החומר על מנת לבחור אסטרטגיה.