שותפות בדירה

  • שותפות על דירה
    tkfxbsr | 29/07/2010 17:01

    אני ואבי ירשנו ביחד דירה. תבעתי לפירוק שותפות . ואבי הציע לקנות את חלקי בדירה במקום. לאחר מכן טען בפניי כי אין ברצונו שאעביר את חלקי על שמו אלא שהוא ייתן לי סכום כספי ואני רק איתן לו מכתב שאומר שקיבלתי מימנו את הסכום הזה. ברצוני לדעת . מה מקנה לו מכתב כזה? ומדוע לא דיי במכתב מהבנק שלו שהוא ביצע העברה בנקאית ? בנוסף הבית רשום עדיין על שמנו ושום העברה לו התבצעה (חוץ מהעברה כספית מצידו) האם זה אומר כי אהיה רשאית לתבוע פירוק שותפות בעתיד?

    • שותפות בדירה
      עו"ד טלי קסלר | 29/07/2010 22:38

      נראה שאביך מנסה לחסוך במיסים החלים עליו עקב ההעברה. אולם, לך יש אינטרסים משלך שהבעלות בדירה תעבור על שמו (כרגע עדיין מחצית הדירה רשומה על שמך וזכויותייך נפגעות, לדוג' אם תרכשי דירה אחרת תשלמי מס רכישה גבוה יותר כמי שיש לה כבר דירה). אביך שומר לעצמו את הזכות, בכל עת בעתיד, לעשות שימוש באישור שיקבל ממך על מנת לטעון ששילם לך עבור זכויותייך בדירה, וכדי לשלול ממך את האפשרות לטעון לבעלות בדירה הזו. לסיכום, מומלץ לא לוותר ולחייב אותו לדווח על העסקה לרשויות ולהעביר את הזכויות בדירה על שמו כעת. מומלץ לפנות לעו"ד שבקיא בתחום על מנת שייתן לך ייעוץ וליווי מתאימים לתהליך.