מיסי ועד בית

  • מיסי ועד הבית
    דוד לוי | 29/07/2010 16:39

    שלום וברכה ! רציתי לדעת על מי חל החיוב לשלם מיסי ועד הבית על בעה"ב(המשכיר) או על השוכר באופן שלא היה סיכום כל שהוא בענין זה בחוזה ביניהם וכעת השוכר עזב את הדירה ולא שילם ועד הבית קרוב לשנה... ממי אני אמור לגבות את החוב (אשמח אם תנמקו בקצרה) תודה רבה!!

    • מיסי ועד בית
      עו"ד טלי קסלר | 29/07/2010 22:58

      כעיקרון לפי חוק המקרקעין התשלומים עבור האחזקה התקינה של הבית המשותף חלים על בעל הדירה. אם השוכר עוזב ולא משלם תפנה לבעל הדירה שישלם את החוב. זו הבעיה של בעל הדירה לגבות את הכסף מהשוכר שלו ולא הבעיה של נציגות הבית המשותף (או וועד הבית).