משכון

  • משכון
    שי | 01/07/2010 23:49

    בס"ד מה נותן רישום משכון על דירה בעסקת מקרקעין, לאור העובדה שבמידה ובעלי הדירה יחפוץ למכור אותה, הוא יכול למצוא רוכש שאין לו צורך במשכנתא ולמכור לו אותה כולל רישום בטאבו מבלי לדעת שרשום משכון? תודה מראש

    • משכון
      עו"ד שזר תומר | 02/07/2010 21:57

      חסרים פרטים רבים בשאלה זו. באם הנכס רשום בטאבו, הדרך הנכונה למנוע את מכירתו או להבטיח את כספו של הנושה, הוא משכנתא או עיקול, משכון בדר"כ נרשם כאשר הנכס איננו רשום בטאבו אלא במינהל מקרקעי ישראל או בחברה משכנת.

    • רישום משכון
      מסדה | 02/07/2010 22:03

      רישום משכון, אינו מיועד לדירות הרשומות בלשכת רישום המקרקעין (טאבו הוא שמו של טופס המעיד על סוג בעלות).כאשר לדירה אין טאבו, אין אפשרות לרשום הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין ואז רושמים את המשכון אצל רשם המשכונות.ככל שלדירה אין טאבו, הרי שהיא רשומה אצל חברה משכנת כזו או אחרת (לעניין זה, גם ממ"י ייחשב חברה משכנת), אשר מנהלת את הזכויות של הדירות. אפשר לבקש לרשום שם את המשכון הנ"ל.בכל מקרה, המשכון חל על הדירה ולא על הדייר, ולכן אם הדירה תעבור בעלים, הרי שהמשכון יישאר על הדירה, ותמיד ניתן לפנות להוצאה לפעול ולבקש מימוש של המשכון.