הצעתי

  • הערה לא ברורה בנסח
    אורלי | 01/07/2010 20:47

    ערב טוב, בדרך לסגירת עסקה לרכישת דירה בת"א, הוצאתי נסח מהאינטרנט. ראיתי שם הערה מוזרה ואודה למי שיכול להאיר- הבעלות של הדירה היא על שם הבן של המוכר (= אני מתנהלת מול האב ובאמצעות מתווך). בנסח רשום שם הבן כבעלים, ובהערות שם האב והאם, ואח"כ ההערה - להמנע מעשיית עסקה. מה פשר ההערה הזו - להמנע מעשיית עסקה. אציין שהמתווך אמר לי שהנסח נקי לחלוטין. ובכל זאת ובשעה כזו, הערה כזו מטרידה. מאד אודה על כל עזרה.

    • הצעתי
      אס | 01/07/2010 23:40

      1. תפני לעורך דין העוסק במקרקעין. 2. יש מקרים בהם ההורים מעבירים בעלות כמתנה לילדיהם (שיקולי מס ו\או כמתנה אמיתית) לאחר שנתנו ההורים את הנכס כמתנה לבנם ברצונם למנוע ממנו לבצע את מכירת הנכס (בהשפעת האשה(בלי לפגוע)) וכך באמצעות הערת אזהרה של אי ביצוע עסקה ללא רשות ההורים לא יבוצע שינוי רישום ללא הסכמת ההורים. וזה נראה לי המקרה שלך. 3. תפני לעו"ד.

    • הערה לא ברורה בנסח
      שי | 01/07/2010 23:56

      בס"ד ראשית לא חותמים על עסקה כזו עד לבירור סופי, לעניות דעתי זו דירה שקיבל הבן מהוריו במתנה ו/או בעסקה שהוריו רכשו ורשמו על שמו כדי להימנע מתשלום מס רכישה (מהסיבה שיש בידם דירה נוספת), לכן הם רשמו הערת אזהרה על כך שההורים חייבים להסכים במידה והבן ירצה למכור את הדירה. יש להזמין בטאבו את התיק לפי השטר של הערה ולבדוק בדיוק על מה מדובר. אשמח לדעת איזה מסמכים ביקשו בטאבו כדי להסיר את הערה ו/או לקבל את ההסכמה של ההורים. בתודה

    • הערה לא ברורה בנסח
      עו"ד שזר תומר | 02/07/2010 22:02

      במצב של היום, לקנות או למכור דירה ללא ליווי של עו"ד, הוא טעות שעליה משלמים ביוקר. יש להתייעץ עם עו"ד שמבין במקרקעין. ברמת העקרון, על פניו מבלי עיון בנסח, עולה כי ההורים הם הבעלים האמייתיים של הנכס, ורשמו את הנכס על הבן שלהם, ויצרו לעצמם הגנה שלא ימכור את הנכס מבלי הסכמתם, באם כך הדבר העיסקה אפשרית, בליווי עו"ד כמובן...

      • תודה רבה לכם על העזרה
        אורלי | 03/07/2010 07:58

        אכן מעבירה הנסח לעורך דיני ביום ראשון. רב תודות.