התיישנות

  • התיישנות במקרקעין
    avital | 01/07/2010 15:34

    ברצוני לדעת תוך כמה שנים ישנה התיישנות בבעלות על דירה הרשומה בטאבו שהועברה בירושה בע"פ מבלי שאחרים יוכלו לטעון לעניין זכויותיהם בבעלות על הדירה

    • התיישנות
      עו"ד שזר תומר | 02/07/2010 22:06

      צר לי, אך חסרים פרטים רבים מאוד בשאלה זו. האם הדירה רשומה עדיין על שם הנפטר, או שהועברה למשהו אחר? האם הצוואה אושרה ע"י רשם הירושות? האם נעשה שינוי בנסח הטאבו? מה כעת מבוקש לעשות?

      • הדירה רשומה על שם הנפטר, אין צוואה היתה הבטחה בע"פ
        avital | 03/07/2010 00:30

        כעיקרון אין צו צוואה הנפטר לפני 20 שנה הוריש בע"פ את בית ולפני 14 שנה הוא נפטר. היורש שמתגורר בבית עם משפחתו מעוניין להעביר את הבית על שמו יש קרוב משפחה שמתנגד לכך וטוען לזכויות בבית

        • צוואה בעל פה
          עו"ד שזר תומר | 04/07/2010 10:27

          צוואה בעל פה, הינה חריג לכלל לפיו צוואה תערך בכתב, קיימים מקרים נדירים בהם ניתן לקבל צוואה בעל פה, לדוגמא המנוח עמד למות, ובכל מקרה על הצוואה להיערך במעמד שני עדים לפחות. כמו כן, על דברי המצווה, לרבות תאריך עריכת הצוואה הנסיבות לעשייתה, להירשם בזיכרון דברים אשר ייחתם על ידי שני העדים. הם אלו אשר יפקידו את זיכרון הדברים אצל הרשם לענייני ירושה. חתימה והפקדה אלו, עליהם להיעשות בסמוך ככל שאפשר למועד עריכת הצוואה. במקרה שלך - חלפו שנים רבות - ולכן קיימת בעיה קשה. אולם, הייתי ממליץ עד מאוד להעזר בעו"ד המתמחה בתחום, שכן בכל זאת, לדבריך היורש לכאורה גר בנכס שנים רבות בפועל, אולי ניתן למצוא פירצה אחרת. יש לבדוק את הדברים לעומק.