רישום הערת אזהרה

  • רישום הערת אזהרה
    ן | 19/06/2010 13:13

    הי אני נמצא בסטאטוס לאחר חתימה על חוזה עם מוכר לגבי נכס דירה בבניין חדש בן שנה. [עדיין לא רשום בטאבו] כרגע ממתין לרישום הערת אזהרה לטובתי ולטובת הבנק במשרד הטאבו. הובהר לי ממשרד הטאבו כי הוא הקפיא כל פעולת רישום בבניין עד לסיום רישום הבניין כולו על דירותיו [שלב ביניים לרישום הבניין החדש בטאבו?!] ולכן לטענת הטאבו אין באפשרותי לבצע רישום הערות וזאת לעד לסיום הרישום של הבניין בטאבו. [הבניין בן שנה] מה עושים? כיצד אפשר להתמודד עם זה על מנת לקבל הרישום האמור לטובת הבנק ומשכנתא? תודה

    • רישום הערת אזהרה
      עו"ד טלי קסלר | 19/06/2010 19:22

      אם מדובר בסיטואציה כפי שאתה מתאר (שלא ניתן לרשום הערת אזהרה היות שהחלקה בהקפאה מכיוון שהבניין בתהליך רישום בית משותף) לא ניתן לעשות כלום כרגע (גם לא להוציא נסח טאבו). תוכל לפנות לעורך הדין שמטפל ברישום הבית כבית משותף ע"מ לבדוק איתו מה קורה עם הרישום ומתי הוא צופה שהעניין יושלם היות שרכשת דירה ואתה רוצה לרשום הערת אזהרה לטובת הבנק שאמור לתת לך משכנתא.

      • הערת אזהרה
        ן | 19/06/2010 20:04

        הי בהמשך לתשובתך, אכן נעזר בעורך דין אבל לא מצליח להבין את הקפאת התהליך. האם הגיוני שכל הבניין עוצר מלכת ואין אפשרות למכור או לקנות בו דירות? האם אין אפשרות לעקוף את זה? האם אין לטאבו התחייבות מטעם המדינה לסיום התהליך תוך X זמן? לעזרתך תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד עזרא שרון | 20/06/2010 11:05

          אכן, זה מצב בעייתי ואתה נפלת פה "בין הכסאות". כאשר הנכס הוא בשלבי רישום זה מצב עדין ורגיש ולכן חשוב מראש היה לתכנן את לוח הזמנים, עד כמה שניתן, כדי לא להיקלע למצב הזה. לטאבו אין התחייבות לסיים בפרק זמן מוגדר מראש. תבחן עם עוה"ד לפי לוה"ז של העסקה עד כמה ניתן למשוך את רישום ההערות לטובת הבנק ולטובתך, ואולי ניתן להגיע עם הבנק להבסנה לגבי מתן בטחון אחר- עד לרישום ההערות. גם להפעיל לחץ על כל הגורמים לסיום הרישום יכול לעזור.