דבר נוסף וחשוב (?)

  • ביטול הסכם תיווך
    איה | 12/06/2010 10:33

    שלום לפני כחודשיים חתמתי על הסכם תיווך ובלעדיות למכירת דירתי. לפני מס' ימים מצא המתווך קונה אך בד בבד קיבלתי בשורה שמאלצת אותי לא למכור כרגע את הדירה. האם מספיק לומר למתווך שהתחרטתי או שאני חייבת לשלם את שכ"ט בכל מקרה ? האם אין זו זכותי להתחרט ולא לרצות למכור (אף על פי שבמקרה הזה אני מאוד רוצה למכור אבל מאולצת שלא לפחות בשנה הקרובה) וזאת מבלי שאחוייב "לפצות" את המתווך ? יש לציין שהוא ביצע את עבודתו נאמנה ואין לי טענות כלפיו אשמח לתשובה מהירה בתודה איה

    • דבר נוסף וחשוב (?)
      איה | 12/06/2010 10:52

      לא נחתם דבר, לא זכרון דברים ולא שום דבר אחר (מעבר להסכם תיווך ובלעדיות עם המתווך) רק נמצא קונה והוחלפו מספרי הטלפונים של עורכי הדין לצורך הכנת חוזה (טרם נעשה דבר בנוגע לחוזה)

      • תיווך
        עו"ד טל רכניץ | 12/06/2010 12:09

        כל הסכם ניתן לביטול בנסיבות מסויימות. יש לעיין בהוראות ההסכם שחתמת, ולבחון עם האילוצים שמאלצים אותך לדחות את תוכניותייך למשך שנה, נכללות שם בהסכם. כך או כך, הסכם תיווך אף עם בלעדיות, לא יכול לחייבך למכור את הדירה שלך. יחד עם זאת, ייתכן שיש מקום לנסות להגיע להסדר עם המתווך, לגבי החזר הוצאות שנגרמו לו (פירסום מודעה בעיתונות) ו/או התחייבות כי לכשהתנאים יאפשרו זאת ותוכלי למכור את הדירה, הוראות ההסכם הקיים יעמדו בעינן, כך שאין המדובר בביטול הסכם התיווך, אלא רק הסכמה על דחיית מועד ביצוע ההתחייבויות העולות ממנו.