פגם נסתר

  • מי צריך לשלם
    חסוי | 11/06/2010 02:14

    שלום רב לפני שנתיים קנינו דירה אשר הבעלים הקודמים עשו בה שיפוץ כמה שנים לפני שאנחנו קנינו. ממש במעבר שלנו היינו צריכים לתקן נזילה בצינור בקיר שלנו, הגרמה נזק לשכנה מלמטה ,הבעלים הקודמים היו מודעים לבעיה ואמרו לנו שזה כבר תוקן פעם וועד הבית צריך לשלם עבור התיקון היות וזה צינור של ביוב הבניין , וכך היה אכן וועד הבית שילם עבור ההוצאות. עבר זמן ( ומאז יש בבניין חברת ניהול המתעקשת שאנחנו צריכים לשלם) ושוב יש רטיבות אצל השכנה, לאחר שהבאנו כמה פעמים אינסטלטור ושילמנו על תיקונים כוזבים הבאנו אינסטלטור נוסף אשר עלה על הבעיה.והיא: בשיפוץ שנעשה ע"י הבעלים הקודמים חיברו צינור שהוא בשימוש פרטי ושקוטרו צר מדי ,אל צינור הביוב המרכזי ומשם הנזילה. עכשיו יש ויכוח מי צריך לשלם בעבור התיקון ועד הבית או אנחנו. מחר צריך להגיע אלינו מהנדס מהעירייה אשר יקבע זאת. 1) במידה והמהנדס יקבע כי אנחנו צריכים לשלם בעבור התיקון, האם אנחנו יכולים לדרוש מהבעלים הקודמים לשאת בעלות התיקון שכן שיפוץ הדירה והחלפת הצינור היה בתקופה שהם היו בעלי הדירה. 2) והאם יש מה לעשות נגד החלטת המהנדס במידה ויקבע כך, למרות שהצינור הוא פרטי אבל בכל זאת מתחבר לצינור המרכזי ? 3) כדי לבדוק את הצינור היה צריך לפתוח את הקיר שלנו בחדר השינה, חברת הניהול הביאה בעל מקצוע משלה אשר פתח את הקיר ונתן הצעת מחיר. אנחנו לא קיבלנו את הצעת המחיר והבאנו בעל מקצוע משלנו. עכשיו חברת הניהול שלחה לנו מכתב מעו"ד שעלינו לשלם 400 ש"ח בגין קריאה של האינסטלטור. האם אנחנו מחוייבים לשלם? הרי מלבד להרוס את הקיר הוא לא תיקן דבר אלא רק נתן הצעת מחיר ולא אנחנו אלו שזמנו אותו אלא חברת הניהול. תודה מראש

    • פגם נסתר
      עו"ד טל רכניץ | 12/06/2010 11:34

      לא ברור מה הסמכות של מהנדס העירייה, האם הוסכם כי הוא יכריע ? מכל מקום, אם היחידה שלכם, התחברה בצורה פיראטית/לא תקינה למערכת הביוב, סביר להניח שאתם צריכים לשאת בעלויות, ולמהנדס כגורם מיקצועי המחווה דעתו בצורה אובייקטיבית בהחלט שיש משמעות. לגבי הפגם ניסתר שנודע לכם עליו בדיעבד, יש לעיין בהוראות הסכם המכר שחתמתם עם הבעלים הקודם, ובהתייחסות הרשומה בהסכם לעניין זה. לגבי התשלומים שדורשת חברת הניהול, גם כן, יש לעיין בהוראות הסכם הניהול. מומלץ לגשת לעו"ד המתמצה בתחום, שיעיין במסמכים.