השתתפות שכנים בשיפוצים

  • שיפוץ האיזור המורחב ע"י הדיירים שבחרו לא להרחיב
    עופר | 10/06/2010 18:50

    שלום,השאלה שלי היא לגבי מצב בו קבלן הרחיב בניין לפני 13 שנה והיו דיירים שלא הרחיבו ולכן היתה להם רק שילדה (מרפסת). לאחר 13 שנים החליטו הדיירים לשפץ את החלק המורחב. האם לקבלן מגיע תשלום בעבור השילדה שהוא בנה לפני 13 שנים מבחינת החוק?

    • השתתפות שכנים בשיפוצים
      עו"ד טלי קסלר | 10/06/2010 23:34

      השאלה לא ברורה. כעיקרון אם הוזמנו עבודות מהקבלן ולא שולמה תמורתן הקבלן זכאי לכסף. אם חלפו יותר מ-7 שנים מאז המועד שהקבלן היה זכאי לקבלת התשלום סיכוי רב שלדיירים תעמוד טענת התיישנות.

      • המשך דיירים שבחרו לא להרחיב
        עופר | 13/06/2010 18:45

        אני אחדד את השאלה. הקבלן הרחיב בניין משותף לפני 17 שנה. דירה אחת החליטה שהיא לא רוצה להרחיב ולכן נשארה לה מן מרפסת פתוחה בחלק הקידמי של הדירה. בנוסף ועד הבית חתם עם הקבלן על חוזה שבמידה והדירה שלא שיפצה תשתמש בחלק המורחב(כלומר החלק שהורחב), היא תצטרך לשלם לקבלן את הכסף על השלד שהוא בנה לפני 17 שנה. הקבלן הגיש תביעה לאחרונה בנושא זה, האם יש לו פה איזה שהוא קייס?