נזק לשוכר דירה בשל הצפה

  • נזק בדירה שורה
    קארין | 10/06/2010 11:18

    שלום רב! שמי קארין אני בת 24 מתל אביב אני משכירה דירה בתל אביב כבר 5 שנים המקרה שלי הוא כזה: לפני כשבוע התפוצץ צינור של הבנין שעובר דרך הדירה שלי אמלינו זה דירות סטודיו מחולקות! עכשיו נגרם לי נזק המזרון האורטופדי שלי נהרס נספג בצואה מה שזה לא יהיה כנראה צינור ביוב או מים ופשוט בכמה שעות נהיהי עובד סירחון אני לא ישנה בדירה מאז חמישי שעבר! שבוע עד היום! יש לי כאבי גב אני עובדת ומחלקת את עצמי בין דירות של חברים הגשתי קבלות לבעל הדירה אמרו לי שאי לא מבוטחת להם יש ביטוח לדירה אני צריכה לשלם היום שכ"ד מה עלי לעשות כולם אמרו ליש אני חייבת להיות מוגנת שיש לי חוזה שאני נפגעתי ובעל הדירה צריך לטפל בי אם הזנק וא של הבנין אז אחרי שיפצו אותי יפנו הם לבעל הבנין ויחלק איתו את ההוצאות אני לא קשורה לזה אני רק שוכרת דירה! אמרו לי שאותי לא צריך לעניין מי אשם הבעל דירה בעל הבניין או כל הדירותה קנויות אני נפגעתי כרגע בעל הדירהשלי צריך לטפל בי! מה עלי לעשות בבקשה האם לשלם שכירות היום?! תודה על כל עזרה יום מקסים!

    • נזק לשוכר דירה בשל הצפה
      עו"ד טלי קסלר | 10/06/2010 13:00

      לא כל כך ברור משאלתך מה מקור הפיצוץ וההצפה - האם מהדירה שאת שוכרת או דירה אחרת. כך או כך, כעיקרון מי שצריך לפצות אותך על כל נזקייך הוא השכן שגרם להצפה. את צריכה לדרוש מבעל הדירה שלך שיעזור לך בעניין הזה היות והדירה כרגע אינה ראויה למגורים.

      • קארין
        קארין... | 10/06/2010 13:13

        שלום רב טלי! אז ככה אני אעשה סדר בבלאגן! הדירה שאני שוכרת היא דירה מחולקת! ואחד הצינורת של הבניין התפוצץ אבל רק בדירה שאני גרה בה! אף שכן לא אשם! זה מה שטענו בהתחלה שיש שכן מסויים שאשם! הגיע שיפוצניק מוסמך אמר שהשכן מעלי לא אשם בנזק זה הצנרת של הבניין וממה שהבנתי שבעל הדירה חילק את הדירה כנראה הוא הכניס את הצינור הראשי לבית או שכך או כך הצינור היה קיים דרך פנים הדירה! לא מחוץ לדירה! מה עלי לעשות היום לשלם שכירות?! אני מחוץ לדירה כבר שבוע! אני סובלת מכאבי גב איומים מלישון על ספה ולחלק את עצמי בן דירות של חברים! הבעלי דירה בחו"ל השאירו את הבן שלהם לטפל בכל הוא בגילי הוא אומר שהוריו אמרו להביא את בעל הבניין אבל כרגע בעל הבניין לא יכול לעשות כלום הוא יגיע רק עוד 3 ימים לראות את הנזק ועד שיחליט שהו אמטפל בהכל אני שוב נתקעתי לבדי בסיפור! בכל אופן נגרם גם נזק לפרקט אבל משום מה הבעלי דירה לא מפעילים ביטוח אומרים שאין יבטוח לרכוש אישי! פשוט 5 שנים שאני מכירה אותם ומאוד היתאכזבתי לגלות את הפנים האמיתיות שלהם שמדובר בכסף או פיצוי! מה עלי לעשות הלאה!? הבניין שיך למישהו אחד ומתוכן 3 דירות קנויות זו שאני משכירה היא קנויה והדירה מעלי קנויה ומתחתי זהו! כל השאר של בעל הבניין בלבד! אמשח לשמוע ממך בהקדם יום נפלא

      • קארין
        קארין | 10/06/2010 13:16

        אפילו השכנים שהתחלה כביכול היו האשמים עד שהגיע איש מקצוע לבדוק הכל,טוענים שאני חייבת פיצוי ושהנזק נגרם לי פרקט אפשר להחליף ולדרוש מבעל הבנין החזר או להיתחלק אבל המזרון שלי היה ספוג בצואה בפטריות ספגתי הכל במגבות אישיות שלי לא טרחו לתת לי יד! לשלם שכירות היום?! מה לעשות אני מבולבלת! כעוסה ופגועה!

        • קיזוז נזקים / אחריות
          רונן גדות, עו"ד | 10/06/2010 15:50

          נראה שיש לך טענה טובה נגד תשלום דמי השכירות. בהעדר חוזה שאוסר אחרת, את יכולה לקזז כל נזקייך מסכום דמי השכירות. אם יש לך ספק מה הנזק, שלמי כעת רק חלק ובררי מה הנזק האמיתי. את שאר הנזק תוכלי לקזז (אם החוזה אינו קובע אחרת) מדמי השכירות הבאים. מי שמכיר לך דירה נראה כמי שהתחייב לספק לך דירה סבירה למגורים תמורת התשלום. על פני הדברים נראה שאת זכאית לפיצוי מבעל הדירה שלך.

          • ערב טוב רונן!...
            קארין | 10/06/2010 19:49

            בהמשך לתשובתך... יש לי קבלה המוכיה את מחיר המזרון האורטופדי שרכשתי! העברתי לבעלי הדירה ולא קיבלתי כלום בהתאם! היום כבר הפקדתי שכ"ד מלא! לא רציתי לעורר בעיות,אני לא אדם מהסוג הזה! אני היום ביום ה-7 מחוץ לדירה! אני מגיעה פה ושם לאורר את הבית לנקות קצת לקחתי בגדים! אבל מה עלי לעשות הלאה?!

            • נזק לשוכר בשל הצפת דירה
              עו"ד טלי קסלר | 10/06/2010 23:57

              אם העניין לא ייפתר כשישובו בעל הדירה שלך והבעלים של יתר הדירות בבניין תשלחי מכתב התראה לשניהם בגין הנזקים שנגרמו לך ותגישי תביעה. ביחס להסכם השכירות - אם העניין לא יטופל תוך זמן סביר, בהנחה שאין הוראות אחרות בהסכם השכירות שלך, תוכלי לבצע את התיקונים על חשבונך ולקזז אותם מדמי השכירות שלך או להפסיק את השכירות. מומלץ להתייעץ עם עורך דין כדי לוודא שאת נוהגת כפי שצריך וע"מ שלא תהיי חשופה לתביעות משפטיות מצד בעל הנכס.

              • המשך שיחה...נזק בדירה שכורה
                קארין | 25/07/2010 12:50

                אהלן בהמשך לשיחתנו!קודם כל בעלת הדירה טוענת שזה צינור של הבנייןשעובר דרך דירתי השכורההיא טוענת שהיא לא מעוניינית לפצות אותיאו להיתקזז איתיאו לעשות לי הקלות בשכ"דהיא לא מתכוונת לשלם מכספה האישי!היא טוענת שאני יעשה מה שבא לי!בדקתי בחוזה דירהומצאתי את הסעיף הזהבתקופת השכירות המשכיר יהיה חייב לתקן את הנזקים שיגרמו למושכר כתוצאה מבלאי סבירוכן את התיקונים החלים על בעל הנכס כחוק ועל חשבונו