הפיכת מחסן למשרד

  • הפיכת מחסן לדירה
    רותי | 22/05/2010 20:01

    בעל נכס אצלנו בבנין הפך את המחסן שלו לדירה (בנה מטבח, שירותים וכיוצ'') ניסה למכור את הנכס כדירה ועד שהוא יצליח הוא משתמש בו כמשרד תיווך. האם ידוע לכם פסיקה המתייחסת לסיטואציה בה הופך בעל מחסן את הנכס שלו לדירה ומבצע גם שינויים חיצוניים בבניין? חיפשתי ולא מצאתי. ישנן אומנם פסיקות המתייחסות למצב בו מפצלים דירת מגורים למס'' דירות. אבל אנחנו מעוניינים לתבוע אותו בין היתר בתביעה נזיקית על הנזק שהוא גורם לשאר דיירי הבניין. וזאת משום שפנינו לעיריה והיא בינתיים לא עושה כלום. אשמח מאוד אם תוכלו לסייע לי באיתור ולו פסק דין אחד חדש המתייחס לעניין הפיכת מחסן לדירה ופיצוי הדיירים האחרים בשל כך. תודה רבה, רותי כרמל

    • הפיכת מחסן למשרד
      עו"ד עזרא שרון | 23/05/2010 09:59

      במסגרת הפורום איננו יכולים לספק תקציר משפטי. יש לפנות שוב לעיריה ולדרוש אכיפת החוק- אם פעולות השכן נעשו ללא היתר ובניגו לתב"ע, על העירייה להגיש נגדו כתב אישום ולדרוש הפסקת השימוש. לגבי השכנים- לא ברור איזה נזק נגרם לכם. בכל מקרה, יש לפנות ליעוץ משפטי לעו"ד שיבחן עבורכם את סיכויי תביעתכם.

      • לא ביקשתי תקצירים
        רותי | 23/05/2010 17:37

        . א. לא ביקשתי תקצירי פסיקה. אלא פשוט הפניה לפסק דין אחד שעוסק במצב בו מישהו הפך מחסן לדירה בניגוד להיתר הבניה ולחוק. ב. מה הנזק לשכנים ? במקום מחסן הוספו צינורות ביוב, צנרת למטבח, שירותים, נפער חלון. ברור כי תשתית הבניין המיועד לX דירות מגורים נאלצת כרגע להתמודד עם X+1 מה לא ברור? תודה על כל פנים