זיקת הנאה

  • שאלה בנושא מקרקעין.
    ENBALI | 04/05/2010 18:23

    שלום רב!!! שאלתי היא בנושא מקרקעין, אנו גרים במושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ.ברשותינו קרקע ברוחב של 40 מ' השכן שלי החליט לפלוש לשטח אדמתי ולקח לעצמו דרך למעבר עם רכבו לו ולבני משפחתו (אורך הקטע של הדרך הוא 6 מ'). מאחר ואני סוהר ודרגותי לא מאפשרות לי להיכנס לעימות עם שכניי. פניתי להרכעה משפטית לאחר שהבאתי מודד מוסמך מטעמי שקבע שקיימת פלישה של 6 מ' וכל השטח הוא שלי. אחותו של הנתבע גרה באותה הנחלה ועושה שימוש יומיומי מתמשך בנחלתי,והיא אף עו"ד המייצגת את אחיה בתיק זה טענתה בבית המשפט שהיא ובני משפחתה המורחבת עושים שימוש בדרך כבר 50שנה...היא אף הכחישה לחלוטין את המפה שהגשתי יחד עם התביעה לבית המשפט. בדיון שהייה בית המשפט הנכבד החליט לשלוח מודד מטעמו על-מנת למדוד את שתי הנחלות והוחלט ע"י בית המשפט שמי שחרג והסיג גבול ישלם על הוצאות המודד שנשלח מבית המשפט ואת ההוצאות כפי שאחותו של הנתבע ציינה עבור 50 שנה דמי שימוש וכ'ו.... אציין עבודה נוספת שאני בעל המשק כבר 9 שנים (הזכויות הועברו לי ע"י אימי במתנה) אני רשום בפנקסי המנהל קיימים ברשותי מסמכים המעידים זאת כמו כן בין שכני לאחיו יש מחלוקות על ירושת ( המשק) האב ואחיו בהליכי משפט כנגד שכני והם אף הגיעו על-מנת להעיד שהפלישה של אחיהם היא לטובתי, וכמובן שהקרקע שבה הוא חי אינה קרקע מסודרת בפנקסי המקרקעין.והוא אינו חבר משק או אגודה. שאלתי היא: האם לפי ההליך המשפטי הזכויות הן לטובתי ?? איני מעוניין בשכנות ואני מעוניין לבנות חומה ביני לבינו. כמו כן ראיתי שהגיע מודד לשכני, מאחר ועו"ד המייצג אותי אמר שהנתבע חוייב להגיש מפה מטעמו לבית המשפט המפה כלל לא הוגשה לפי דעתי כי המפה שהוציאו מציינת עובדה שאכן שזהו שטחי ולכן בחרו להעלים אותה מפני בית השפט. האם זה שהמפה של הנתבע כלל לא הוגשה לבית המשפט לטובתי??. אודה לכם מקרב לב!!!

    • זיקת הנאה
      עו"ד עזרא שרון | 05/05/2010 10:24

      לא ניתן לייעץ, במסגרת הפורום, לגבי הליכים תלויים ועומדים. מטבע הדברים יש לקבל תמונה מפורטת של העובדות ולנתח לעומק המצב המשפטי- וזאת לא ניתן לעשות במסגרת הפורום. בכלליות אומר, כי החוק מכיר במושג "זיקת הנאה" לפיו יש זכות מעבר בשטח של אחד לטובת אחר, ועליך להתיעץ עם עוה"ד שמיצג אותך בהליך.