תיקון

  • מס שבח ודמי הסכמה
    דגנית | 27/04/2010 14:27

    שלום רב ההורים שלי ביצעו עסקה מכירת בית במושב לפני כמעט חצי שנה יתרת הכסף האחרנה נמצאת אצל העו"ד מחכה לתשלום מס שבח ודמי הסכמה לטענתו מנהל מקרקעין עדין לא ענה לבקשת תשלום דמי הסכמה..ולגבי מס שבח שהגיע הסכום לתשלום הוא השיג השגה להנמכת הסכום.ומחכה לתשובה השאלה היא היתכן שחצי שנה לוקח לתהליך הזה להתבצע..ושמנהל מקרקעין אכן יכול לא לשכוח גובה תשלום של דמי הסכמה. והאם ניתן לשחרר חלק מהסכום אצלו ולהשאיר חלק למס שבח ולדמי הסכמה. יש לציין שהתחושה שלי שהעו"ד קצת מורח את ההורים שלי.. העו"ד הוא משותף לקונה . שאלה שנייה האם הקונה יכול להעביר בעלות ל הבית על שמו...גם אם היטל שבח ודמי הסכמה עדין לא שולמו. אשמח אם תתנו לי עיצות לסיים את זה מהר..העו"ד נראה לי לוקח את הזמן.

    • תיקון
      דגנית | 27/04/2010 14:29

      "לא לשכוח" = "לא לשלוח"

    • רישום זכויות ופקדון בנאמנות
      עו"ד זהר ארד | 28/04/2010 10:02

      התהליך עשוי לקחת זמן אך לא הייתי ממתין לתשובת המינהל בדואר אלא הולך לשם פיזית לקדם את העניין. לגבי שחרור כספים - יש לעיין בהוראות ההסכם. לגבי רישום הזכויות ע,ש לקונה - נדרשים האישורים (זו הסיבה שמשאירים כספים בנאמנות).