אולי כדאי לציין....

  • בניין חדש-אין עדיין טאבו אבל צריך הוכחת חניה
    עומרי | 26/04/2010 21:08

    שלוםקניתי דירה בבניין חדש (פחות משנה) בנתניה.הנכס נמצא בתהליכי רישום, ולכן לא ניתן להוציא נסח טאבו.ברם, שכן אחד החליט לחנות בקביעות במקום החניה שלי.איימתי לקרוא למשטרה בטוענת השגת גבול והוא בתגובה אמר שמכיון שהנכס עדיין בתהליכי רישום - אין לי דרך להוכיח שהחניה שלי.רישום בטאבו עלול לקחת הרבה שנים....מה עושים עכשיו? איך אני אוכיח שהחניה אכן שלי?

    • אולי כדאי לציין....
      עומרי | 26/04/2010 21:14

      לכל דירה יש חניה המתוחמת בפס לבן ובאמצע החניה רשומה מספר הדירה.החניות האלה אמורות בסופו הרישום של כל הבניין - להיות רשומות גם הן - אחת לכל דירה.זה גם מה שכתוב במסמכי הבנייה.הבעיה היא שהשכן חונה במקום החניה שלי (דירה 8) במקום בשלו (דירה 6).השאלה כאשר אני מגיע לתחנת משטרה - איך אני מוכיח שהחניה שלי? הרי הסימון שעל הקרקע בטח לא מספיק

      • חניה פרטית
        |עו"ד עזרא שרון | 26/04/2010 21:57

        כאשר רכשת את החניה קיבלת אסמכתא מהקבלן על רכישת החניה (תשריט וסימון). זה מוכיח בעלותך. הרישום הוא טכני, והעדרו לא פוגע בזכויותיך בעניין זה.

      • חניה
        עו"ד הילה | 26/04/2010 22:05

        עומרי שלום, בחוזה הרכישה מול הקבלן צריכה להיות מצוינת העובדה כי רכשת את החניה וכי בעתיד כשהנכס יירשם בטאבו החניה הספציפית תוצמד לדירה שרכשת. מעבר לכך, גם אם הנכס טרם נרשם בטאבו הרי שהוא רשום בחברה המשכנת (קרי אצל הקבלן). ניתן לפנות לקבלן ולדרוש ממנו אישור זכויות.

        • השאלה היתה האם אני יכול לגשת עם זה למשטרה?
          עומרי | 27/04/2010 15:41

          האם אני יכול לגשת עם התשריט המדובר למשטרה ולהתלונן על השגת גבול? או מנסח ברשם המשכורות? הם מבקשים ממני טאבו

          • יש להניח שהמשטרה לא תתערב בסכסכוך אזרחי.  לת
            עו"ד זהר ארד | 28/04/2010 09:58