תוספת בניה על הגג

  • בניה בבית משותף
    יורם | 25/04/2010 14:06

    בבנין שלנו יש 16 דיירים, הדיירים בקומות האחרונות רוצים לבנות על הגג,ופשוט "לגנוב"שטח ששייך לכולם, רוב השכנים מסכימים ואני היחידה שמתנגדת השאלה 1)אם בבניה עצמה יגרמו נזק לדירתי ,או למבנה המשותף, את מי עליי לתבוע את הדיירים שבונים, או את הקבלן, 2) האם לא מחובתם של הדיירים שמרחיבים את דירתם, על חשבון השטח המשותף , לתגמל בצורה זו או אחרת את שאר הדיירים, כגון: השקעה בבנין עצמו , או תגמול כספי , הרי דירתם תהיה שווה יותר לאור "הגניבה" של השטח המשותף. אודה מראש על תשובה

    • תוספת בניה על הגג
      דינה | 25/04/2010 17:29

      ‎יש שתי אפשרויות לבניה על הגג, להרחיב דירה שנמצאת מתחת לגג, או לבנות דירה שלמה על הגג. האפשרות הראשונה מחייבת הסכמת 75% מהדירות שלהן צמודים 2/3 מהרכוש המשותף. לאפשרות השניה יש צורך בהסכמת כל בעלי הדירות. הרחבת דירה אפשרית רק לגבי דירות שנמצאות מתחת לגג. דירות שאין להן "נגיעה" בגג - אינן יכולות להרחיב. אם יגרם נזק לדירתך אתה תובע את בעל הדירה (או את בעלי הדירות) שבונה. פיצויי זכאי מי שאינו יכול להרחיב בכלל את דירתו או שאינו יכול להרחיב באותה מידה, ולכן יצא מקופח.