תגובה לבנית בית במשק

  • בנית בית מגורים בתוך משק חקלאי פרטי ?
    אלי | 24/04/2010 16:32

    השאלה שלי היא כזאת, סבתא שלי ז"ל הותירה משק חקלאי במושב בדרום הארץ , ל10 בניה , כרגע על המשק מתגורר אחד הבנים ,והמשק רשום על שמו, אני הבן של אחד האחים , ומעוניין להקים בית מגורים פרטי בתוך המשק (כול המשק2 - דונם לבניה) כחצי דונם לשטח המגורים שלי, מכיוון שהשטח רשום על שמו, של דוד שלי ולא על שם אבא שלי , האם מספיק רק באישור שלו (חתום ע"י עורך דין) על מנת לאפשר לי לבנות ולגור, מה יהיו הזכויות שלי, האם בעתיד תיהייה לו יכולת לפנות אותי ,? על אילו אישורים עליי להחתימו על מנת שמצב זה לא יקרה, האם הוא יכול למכור את המשק , כשאני מתגורר עליו? אשמח להפנייה , הערות ותשובות מפורטות שיוכלו לתת לי את הכיוון המתאים תחום זה.תודה

    • תגובה לבנית בית במשק
      אלמונית | 24/04/2010 22:06

      לבחור שמבקש לדעת באם יוכל לבנות בית במשק חקלאי שלום, אם מדובר במשק חקלאי והמשק רשום כדת וכדין על שמו של הדוד, מי שרשאי לבנות בנית נוסף על אותה חלקה זה רק בן ממשיך. בן ממשיך יכול להיות הבן של אותו דוד, הנכד או נכדה, ורק אדם אחד יכול להמשיך את השושלת. הקרקע שייכת למ"י כל מי שגר במושב קיבוץ וכו הינו בר רשות בלבד, כלומר: מ"י נותת רשות להשתשמש בקרקע. הדוד יכול למכור את המשק מתי שהוא רוצה, העניין הוא שהדוד יצטרך לשלם למנהל מקרקעי ישראל 51% מערך הקרקע ולכן יש מה שנקרא בן ממשיך ע"מ להעביר את הזכות ולא למכור. מכירה לא כדאית. מכאן ברור לך שאתה לא יכול לבנות את ביתך בחלקת המשק.

      • המשך-בנית בית במשק
        אלי | 25/04/2010 10:43

        מספר שאלות בהתאם לתגובה הקודמת (של אלמונית): 1. באם הדוד שעל שמו רשומה הקרקע מגדיר אותי בתור בן ממשיך(עו"ד), אזי אני יכול לבנות בית מגורים נוסף (הוא גם גר בבית על קרקע זו)? 2. לאחר שהוגדרתי בן ממשיך, האם אני בעל הזכות למכור את הקרקע? או שעדיין זכות זו שמורה לבן הדוד?, במידה והחלטנו למכור בכמה יורד ערך הקרקע? 3. כמה בתי מגורים סניתן לאשר בניתם על קרקע של משק חקלאי?