חנייה

  • חניה ללא תזוזה בשטח משותף
    תומאש | 24/04/2010 13:38

    ייתכן ואין זה שייך לפה, במידה וכך הדבר אודה על הפנייה למקום הנכון.אני מתגורר בבניין רב קומות.יש לבניין חניון תת קרקעי ובו יש לי חניה פרטית שתחומה בין שני קירות, כך שאין לי "שכנים" שחונים לידי (היא גם נבחרה מהטעם הזה).בין החניה ובין אחד הקירות, יש מרווח של כמטר, ובו החליט בעל אופנוע כבד כלשהו, שניתן לאחסן שם את האופנוע. האופנוע חונה שם כבר למעלה מ10 ימים בצורה רצופה, למרות ששמתי שם שלט שמבקש לא להחנות שם דבר, ולמרות שהנחתי מכתב המבקש לפנות את האופנוע (מכתב ש"נעלם" כך שאני מניח שהוא נלקח. אגב, גם השלט ששמתי הורד לפני יומיים על ידי מישהו).האופנוע הזה פשוט מפריע שם. אפשר לצאת ולהכנס מהחנייה אבל אני כל הזמן צריך "להתחשב" בנוכחות שלו, כמו כן, כל הזמן צריך להזהר כשיוצאים מהדלת לכיוון האופנוע, וב3 הפעמיים שבטעות נגעו באופנוע, הוא השמיע אזעקה מחרישת אוזניים ומחרידה. זו כבר פעם שנייה שהוא עושה דבר זה. הפעם הקודמת היתה לפני כחודש וחצי, גם אז האופנוע שהה במקום למעלה משבוע, וגם אז הפתק ששמנו נלקח ולא זכה להתייחסות (לאחר מכן גם שמנו את השלט, שכאמור, הוסר)פניתי לועד, הם לא השיבו כל תשובה בעניין.פניתי לחברת הניהול של הבניין, ביום ראשון אראה מה סטטוס הפנייה (אם כי בשטח לא ראיתי שנעשה דבר).האופנוע הזה הוא מטרד, וכמובן שראוי לציין שבשום פנים ואופן זו לא חניה פרטית שלו (אם כבר שלי).את מי או מה אני יכול להפעיל כנגדו כדי לסלק אותו משם, ולצמיתות? ובאיזו עילה (או יותר מאחת)?התעניינתי גם בעיריה אגב, אבל שם אמרו לי שהם יפעלו רק במידה ולא מדובר בדייר של הבניין. (מה שאיני יודע, כי כאמור, הבחור מתעלם מכל פנייה והוא לא אותר).

    • חנייה
      |עו"ד עזרא שרון | 25/04/2010 11:34

      לא ברור לי אם האופנוע חונה בתחום החניה הפרטית שלך- בוודאי שאסור לו לעשות כן. אם הוא חונה ברכוש משותף- אסור לו לעשות זאת בדרך הגורמת להפרעה לך. יש לאתר הבחור ולהגיש נגדו תביעה למפקחת על בתים משותפים.

      • החניה ברכוש משותף, צירפתי תמונה
        תומאש | 25/04/2010 12:21

        תודה על התשובה:) החניה היא באיזור קטן ששייך לרכוש משותף (מדחס של הבניין), הוא גם נעזר בצינורות של הרכוש הזה כדי לקשור אליו את האופנוע. היות והחניה שלי צמודה (כפי שניתן לראות), זה מפריע בכניסה לחניה, וגם בכניסה/יציאת אנשים או דברים מהרכב. איך אני פונה למפקח על בתים משותפים? מה אני צריך לבקש ממנו?

        • מפקחת על בתים משותפים
          |עו"ד עזרא שרון | 25/04/2010 18:23

          עיין במאמר שפירסמתי באתר זה שכותרתו "המדריך לפתרון סכסוכי שכנים". זהו הליך משפטי לכל דבר ועניין.

          • תודה:)  לת
            תומאש | 25/04/2010 18:46