כן

  • סעיף בחוזה שהופר
    רינת | 23/03/2010 11:04

    חתמנו על חוזה קנייה על דירה שראינו אותה בקיץ והיתה נראית לנו תקינה ויפה וסגרנו חוזה לאחר 3 חודשים מיום הקנייה החלו בעיות רטיבות קשות ואז גילינו שהבעיות החלו במהלך שנתיים האחרונות כלומר עם בעל הבית הקודם (היו לו בעיות עם השכנים) עובדה זו הוסתרה מאיתנו המוכר אף שיפץ והסתיר את כל הפגמים בבית ועל פני השטח נראה כי הבית עבר שיפוץ שאלנו אותו לפני הקנייה אם היו לו בעיות כלשהן בדירה והוא אמר שלא. אחד הסעיפים בחוזה אומר כי הקונים מצהירים כי הדירה נראית לנו ע"פ מה שראינו מלבד פגמים המוסתרים .... האם אנו יכולים לתבוע את מי שמכר לנו מפני שהוא הסתיר את המידע הנ"ל מאיתנו ובעצם רצה למכור לנו את הדירה עם הבעיות ?

    • כן  לת
      עו"ד זהר ארד | 23/03/2010 12:36

      • יש לי סיכוי לזכות?
        רינת | 24/03/2010 09:47

        אם אני מסתכלת מהצד שלו אז ההגנה יכולה לטעון אולי שלא הבאנו מומחה שיבדוק את הדירה או לחילופין ינסה לשקר שאצלו לא היו בעיות כאלו (למרות שיש לי 2 שכנים שעדיםלדבר )

        • תלוי בראיות  לת
          עו"ד זהר ארד | 24/03/2010 12:39

          • הראיות הם
            רינת | 24/03/2010 12:50

            ראיה ראשונה1: 2 מכתבי הצהרות חתומים של השכנים שהבעיה היתה קיימת בשנתיים האחרונות ראיה שניה : מומחה לרטיבות שהיה בדירת השכן לפני שנתיים שנתן חוות דעת עם דוח חתום ונתן ייעוץ כיצד לפתור את הבעיה זה מספיק? ר

            • על פניו מדובר בראיות טובות. מומלץ לשכור עו"ד, שיגיש בעבורכם את התביעה וייעץ לכם באופן פרטני.  לת
              עו"ד זהר ארד | 24/03/2010 14:21

              • תודה רבה
                רינת | 24/03/2010 15:20

                שאלה אחרונה העו"ד שעשה לנו במשותף את החוזה מנסה כל הזמן לגשר , האם יכול להיות שיש לו אינטרס שלא נתבע את המוכר כי הוא ייצג את המוכר גם? או שהוא חושש ממשהו ? הוא כל הזמן מנסה לגשר אבל ללא הצלחה ומנסה לרמוז לנו/לשכנע כי לא כדאי לנו לתבוע כי יכול להיות שנפסיד כספים והתהליך ארוך ולא בטוח שבית משפט יצדיק אותנו ...

                • רצוי להתייעץ עם עו"ד ניטרלי מטעמכם  לת
                  עו"ד זהר ארד | 24/03/2010 22:05