חוזה שכירות שמסתיים

  • חוזה שכירות מסתיים
    אתי | 15/03/2010 10:43

    1. שלום, כיצד ניתן למנוע מצב שבעל הדירה לא יחזיר לנו שטר ביטחון? - יש חשש לכך היות ובעל הנכס בעייתי מאוד. 2. איזו עדויות אפשר לאסוף כבר עכשיו כדי להבטיח שעזבנו את הדירה במצב טוב? תודה

    • חוזה שכירות שמסתיים
      עו"ד זהר ארד | 16/03/2010 11:29

      1. בדר"כ נהוג לקבוע בהסכמי שכירות שהמשכיר מתחייב להשיב לשוכר את שטר החוב תוך X זמן מסיום תקופת השכירות (ככל שלא היה צורך לעשות בו שימוש). מלבד התחייבות חוזית (ככל שנכללת בהסכם שלכם) אין לך דרך להבטיח את השבת השטר לידיכם. יחד עם זאת, מדובר בשטר חוב ולא בבטוחה "נזילה" כדוגמת ערבות בנקאית. המשמעות היא, שבכדי לפרוע את השטר על המשכיר להגישו להוצאה לפועל ושם תעמוד לכם הזכות להגיש התנגדות לביצוע שטר ולטעון טענותיכם. 2. רצוי לצלם את הדירה במועד עזיבתה בצירוף ראיה לתאריך בו בוצעו הצילומים.