אין דבר כזה "טרום חוזה"

  • שאלה לגבי חתימה על טרום חוזה...
    אבי | 14/03/2010 08:38

    שאלה אחי רוצה לרכוש דירה. בעל הדירה ואישתו בהליכי גירושין. לבעל כנראה בעיות במס הכנסה רבות. בטאבו מופיעה הערת אזהרה למס הכנסה על סך 28,000 ש' אך החוב כרגע במס הכנסה הוא כ-300,000 הבחור מעוניין להסדיר את העיניין לפני חתימה על חוזה על כן כל הסובבים המתווך ועורכי הדין לחתום על טרום חוזה והסדר העיניין בתוך 30 יום וכן תשלום של 150,000 ש' שיהיו בנאמנות אצל עורך הדין של המוכרים ואם העיסקה לא תצא לפועל המוכרים ייפצו את הקונים. האם מקובל לחתום על טרום חוזה???

    • אין דבר כזה "טרום חוזה"
      |עו"ד עזרא שרון | 14/03/2010 09:49

      חוזה הוא חוזה, וגם אם יש לו תנאי מתלה- הוא חוזה. יש להיוועץ עם עו"ד בכל עסקת מקרקעין, ובוודאי בעסקה כזו.