דירה בירושה

  • שאלה חשובה
    חני | 12/03/2010 00:04

    שלום רב,יש לי אח שלא בקשר איתנו 30 שנה,לאחר שאבי הועבר לבית אבות מטעמי בריאות-חזר אחי דרך תחבולות לדבר עם אימי ואף הצליח לשכנע אותה כי תכתוב לו צוואה בה היא מעבירה את חציה בדירה אליו(אציין כי אימי אינה קוראת עברית"ולנו אין מושג על מה חתמה מאחר וכל הניירת נשארה אצלו)לאחר שהדבר נעשה רץ אחי ורשם את שמו בטאבו כבעל חצי מהדירה.לאחרונה נפטר אבי.מה אנו צריכים לעשות על מנת שאחי לא ישתלט על הבית ויזרוק את אימי לרחוב.אציין שהחצי השני של הדירה על שם אבי המנוח.האם הערת הזהרה בטאבו תספיק?אודה לך על עזרה על מנת שנוכל להתמודד מולו

    • דירה בירושה
      |עו"ד עזרא שרון | 14/03/2010 10:04

      יש עילות לביטול צוואה שנחתמה בהשפעה בלתי הוגנת. בכל מקרה, ניתן לממש הצוואה רק לאחר המוות.אם הוא עשה זאת קודם- אין מדובר בצואה אלא ככל הנראה במתנה, וגם פה יש עילות לביטול. יש לבחון את כלל המסמכים כדי לייעץ לכם. עליכם לפעול בדחיפות בעניין זה כדי לא לאבד זמן יקר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד