מס רכישה על דירה נוספת

  • מס רכישה
    שרית | 11/03/2010 09:58

    שלום רב,אבקש לברר נושא מס רכישה-בעלי קיבל בעבר מהוריו בשטר מתנה 1/8 ממגרש ריק. שאר החלקים חולקו לשלושת אחיותיו. על המגרש בנויים כיום ארבעה בתים אך טרם נעשה רישום או חלוקה כך שבנסח טאבו רשומים עדיין הוריו כבעלים על מגרש.לפני שנה רכשנו בית משלנו, כבעל ואישה, ומכח שטר המתנה נדרשנו לשלם מס רכישה. ניצלנו את האופציה להקפאת התשלום לשנתיים מאחר ועומדים למכור את הבתים שנבנו על המגרש, אך ההליך  טרם הסתיים, מה שמחייב אותנו בתשלום 40,000  ש"ח מס רכישה.שאלתי- האם בעלות על חלק ממגרש ריק מהווה נכס כך שאכן אנו מחוייבים במס רכישה על הבית שרכשנו לפני שנה?האם יש מקום להקלות או בקשת דחיית התשלום עד להשלמת המכירה?אודה לדעתך

    • מס רכישה על דירה נוספת
      |עו"ד עזרא שרון | 14/03/2010 09:47

      מתיאור המקרה אני מבינה כי בעת שרכשתם את הדירה, הייתם בעלים של דירה נוספת ולכן חויבתם במס רכישה מוגדל, ולא עמדתם בזמנים הקצובים כדי לקבל ההנחה. יחד עם זאת, משאלתכם לא ברור האם יש לכם דירה שלמה נוספת או לא (ככל הנראה-לא), וזה משפיע על תחשיב המס.כן יש לראות איך דיווחים על הדירה הנוספת בעת רכישת הדירה החדשה. .איננו יכולים במסגרת הפורום לבחון פרטים אלו לעומק. פנו ליעוץ משפטי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד בברכה, שרון עזרא, עו"ד