מס שבח

  • מכירת נכס הכולל 3 יחידות
    סיגלית | 11/03/2010 04:54

    שלום רב למומחים! בבעלותי בנין בן 3 קומות, שנקנה בזמנו ע"י אבי ז"ל בשלמותו (ע"פ נסח הטאבו המפורט),ועבר אלי במתנה ב-1984.בקומת הקרקע -חנות- , בקומה שניה -דירה-,בקומה שלישית -דירה-. ברצוני למכור את הבנין כיחידה אחת -החוזה יהיה על "גוש וחלקה" ללא ציון היחידות הנ"ל.האם מס השבח יחול על היחידות בנפרד ,תוך עליה במס לפי סדר המכירה-חנות,דירה א,דירה ב?או שהמס יהיה בבת אחת על כל הנכס בכללותו, ואציין שבשטר הרכישה מופיעה הקניה כאחת,ומדובר בשנת 1953 הרבה תודות על תשובתכם סיגלית

    • מס שבח
      שלמה | 11/03/2010 09:08

      את באמת חושבת שתוכלי לקבל תשובה מוסמכת לשאלה כזו בפורום אנונימי באינטרנט ? אם את מתכוונת לבצע עיסקה של מיליוני שקלים בלי שקודם לכן תפני לקבלת ייעוץ מסודר בתשלום ממומחה למיסוי מקרקעין - זו התאבדות (מבחינה כלכלית)

    • יש לערוך תכנון מס מתאים בטרם מכירה - פני לעו"ד המתמחה במקרקעין  לת
      עו"ד זהר ארד | 11/03/2010 09:26

    • מכירת נכס בן שלוש יחידות
      |עו"ד עזרא שרון | 14/03/2010 09:31

      מס שבח מסתכל על הפונקציונליות של היחידות, גם אם זה עומד בסתיה לרישום בטאבו, וכלן לא תוכל למכור את שתי דירות המגורים בפטור (על חנות ממילא אין פטור). יש להתייעץ עם עו"ד כדי לבצע תנכון מס נכון. בברכה, שרון עזרא, עו"ד