תקופת צינון לגבי דירה שנתקבלה במתנה

  • מכירת דירה שעברה מאב לבן ללא תמורה
    דוד | 10/03/2010 10:44

    דירה שעברה מאחותי אלי ללא תמורה בשנת 1988 ,ברצוני להעביר לבני ללא תמורה .מתי יוכל הבן למכור הדירה בפטור? הדירה שהוא גר בה בבעלותו, ואני זקוק לפטור.

    • תקופת צינון לגבי דירה שנתקבלה במתנה
      עו"ד זהר ארד | 10/03/2010 12:02

      להלן הסעיף הרלבנטי בחוק. בהצלחה. סייג לדירה שנתקבלה במתנה חוק (מס' 8) תש"ם–1980 49ו. (א) על אף האמור בהוראות הקודמות של פרק זה לא יינתן פטור במכירת דירת מגורים שהמוכר קיבל אותה במתנה — (1) אם הדירה לא שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר — עד שיחלפו ארבע שנים, וכשנותן המתנה הוא הורה — שלוש שנים, מיום שנעשה בעלה; (תיקון מס' 55) תשס"ה-2005 (2) אם הדירה שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר — עד שיחלפו, מיום שהחל לגור בה דרך קבע בהיותו בעלה — שלוש שנים, וכשנותן המתנה הוא הורהו, אם איננו נשוי — שנתיים, ואם הוא נשוי או אם הוא הורה יחיד כהגדרתו בסעיף 1 לחוק משפחות חד הוריות, התשנ"ב-1992 — שנה אחת. (ב) מוכר כאמור בסעיף קטן (א) שקיבל את הדירה לפני שמלאו לו 18 שנים, יתחיל לגביו מנין השנים האמורות מיום שמלאו לו 18 שנים. (ג) לענין סעיף זה — (1) יראו קבלת 50% לפחות ממחיר הדירה במתנה, בתוך שלוש שנים שקדמו לרכישתה, כקבלתה במתנה; (2) אם הבעלות בדירה הנמכרת משותפת לבני-זוג, יביאו בחשבון לענין התקופות האמורות בסעיף קטן (א) את גילו של המבוגר שבהם.