דירה המחולקת ללא היתר בניה

  • שאלה דחופה
    יוסף | 09/03/2010 17:12

    אני ואשתי סטודנטים המרוויחים פחות מהמינימום ביחד וככל הנראה זכאים להנחה בארנונה (אי אפשר לדעת בוודאות מאחר ולא הגשנו בקשה רשמית אך אנו עומדים בכל הקריטריונים) בזמן חתימת החוזה בעל הבית חזר מספר פעמים שאנחנו יכולים להגיש בקשה להנחה בארנונה אין שום בעיה... היה עיכוב בהגעת חיוב הארנונה ועכשיו קיבלנו את הארנונה לחצי שנה האחרונה ביחד והלכתי לעירייה לברר מה אפשר לעשות לגבי ההנחה ואז התברר שהוילה שמחולקת ל3 קומות(בכל קומה משפחה) ותשלום הארנונה מתחלק ל3. הוילה אינה מוצהרת כמחולקת ועל כן אני לא יכול להגיש בקשה להנחה כנראה שלפקידים בעירייה לא באמת אכפת כי הם לא חשבו לעשות משהו בנידון - הארנונה הדו חודשית שלנו הינה כ820 ש"ח כך שהסכום המצטבר משמעותי, האם אני יכול לתבוע את בעל הבית או לנקוט איזו שהיא פעולה? בתודה מראש יוסף

    • דירה המחולקת ללא היתר בניה
      עו"ד זהר ארד | 10/03/2010 11:47

      יש לעיין בהסכם השכירות עליו חתמתם. כעקרון, חלוקת נכס ללא היתר בניה מהווה עבירה תכנונית-פלילית של בעל הנכס. פעולה כנגד המשכיר לגבי הפיצול תוכל לנקוט רק העירייה שממונה על אכיפת חוק התכנון והבניה. בעניין זה כל שתוכלו לעשות הוא להגיש תלונה לעירייה על הפיצול. יתכן שבטרם הגשת תלונה, אתם יכולים לנהל דין ודברים עם המשכיר על סיום השכירות בטרם עת.