הוצאות תחזוקה לא שוטפות

  • רוב נדרש באסיפת דיירים לצורך חיוב הוצאות-לא שוטף
    רחל כץ | 01/03/2010 17:45

    שם :רחל כץ כותרת:רוב באסיפת דיירים לצורך חיוב הוצאות -לא שוטף תוכן הפניה: אנו משלמים לוועד הבית כ-300 ש"ח לחודש לדירה .בקופת וועד הבית יש כעת רזרבה של 20 אלף ש"ח סכום שנותר בקופה לאחר הוצאות רבות מעבר לשוטף בשנה החולפת. הוועד העלה את גובה התשלום ב5%. בנוסף מבקש לגבות כ-800 ש"ח נוספים. הבניין בן 9 ועלתה הצעה לשפץ ח' האשפה ב-6 אלף ש"ח. היתה הצבעה של רוב הנוכחים באסיפה לבצע שיפוץ-תיקונים קלים נוספים לפי הצורך. לא היתה הצבעה על גובה הגבייה הנוספת. אני מסרבת לשלם. למיטב הבנתי קופת הוועד היא לא קופת חיסכון.יש בקופה כעת די כסף לבצע כל הדרוש. לדעתי אם הוועד יפרט עלות כל פעולת שיפוץ יש לערוך הצבעה נוספת כדי לקבל הסכמת הדיירים על הצורך בשיפוץ ועל גובה הסכום שמוכנים להשקיע בו כפי שעשו לגבי חדר האשפה. הוועד רוצה לתבוע אותי כעת אצל המפקח על בתים משותפים על אי תשלום. מה דעתכם. אם רוב הדיירים ישלמו האם עליי לשלם? האם צריך רוב מוחלט כדי לחייב בתשלום נוסף עבור הוצאה לא הכרחית לתחזוקה שוטפת של הבניין תודה על תשובתכם רחל

    • הוצאות תחזוקה לא שוטפות
      |עו"ד עזרא שרון | 02/03/2010 09:45

      הוצאות לא שוטפות טעונות, על פי התקנון המצוי, הסכמה של כולם. מאחר ואת חשופה לתביעה משפטית, לטענתך, הייתי ממליצה כי תפני ליעוץ משפטי כדי לכלכל את צעדייך בתבונה. עוה"ד יוכל לבחון לעומק את חוקיות ההליכים ואת תקנון הבית. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • דיווח על כספי וועד הבית
        צילה | 24/10/2013 21:25

        שלום,
        אני גרה בניין בן שנה וחצי ובו 25 דירות.
        בכל חודש אנחנו משלמים 200 שקלים לוועד הבית.
        לאחרונה התברר לי שיו"ר הבית והגזברית שילמו עבור שלטים לחניות מסויימות בקידמת הבניין ולא ידעו אותנו. בנוסף, עשו קודן ליציאה לעליית הגג ללא ידיעה.
        האם הוצאות כאלה (מותרות) צריכות לעבור אישור של רוב דיירי הבניין גם אם מדובר בסכומים קטנים (300 שח)?
        ומהם הברים אותם הם לא צריכים לדווח או לשאול אותנו?
        תודה, צילה.